Er du lei av Contadors dopingsak?

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Da er neppe denne dopingsaken noe for deg.

27.06.11 14:38

Forrige uke ble det kjent at Roberto Heras' dopingdom fra 2005 ble erklært ugyldig.

Den tidligere storsyklisten ble frikjent av en høyesterett i Castilla y León.

Det ble begrunnet med at disiplinærkomiteen som dømte Heras skal ha vært uskikket til å håndtere saker som omhandler internasjonale ritt.

Domstolen skal også ha funnet flere uregelmessigheter i håndteringen av saken fra myndighetenes side, blant annet prosedyrefeil i form av at prøvene ikke ble testet anonymt.

Roberto Heras vant Vuelta a España i 2005 foran russeren Denis Mensjov, men ble tatt for EPO i forbindelse med den siste tempoetappen. Da hadde allerede spanjolen - i realiteten - sikret seg sammenlagtseieren etter imporende innsats i de spanske fjellene.

Sykkelforbundet raser
I motsetning til i Alberto Contadors biffsak stiller det spanske sykkelforbundet seg kritiske til frikjennelsen av Roberto Heras.

- Sykkelforbundet må overholde vedtaket, sier Juan Carlos Castano, president i det spanske sykkelforbundet, til AS ifølge cyclingnews.com og legger til:

- Men vi er ikke enig i anklagene mot vår disiplinærkomité, som suspenderte Roberto Heras for hans positive test noen år tilbake.

Roberto Heras som syklet for Liberty Seguros-Würth da han ble dopingtatt, kan nå også kreve tilbake Vuelta a España-seieren han ble fradømt i 2005 - seks år etterpå - men det spanske sykkelforbundet vil ikke gi Heras altfor store forhåpninger.

- Vår plan er å be om at høyesteretten annullerer frikjennelsen. Vi mener at dette kommer på et veldig sent tidspunkt. Regjeringen har også godkjent at Court of Arbitration for Sport (CAS eller Idrettens Voldgiftsrett på norsk, vår.anm.) griper inn ved sportslige spørsmål. Hvis ikke så kan vi ende opp i en situasjon hvor vi får forskjellige dommer, avhengig av hvert lands lover,

Kan bli historisk (igjen)
- Jeg liker ikke de administrative forsinkelsene som ofte oppstår. Roberto Heras testet positivt i 2005 i forbindelse med Vuelta a España, og nå seks år senere har det skjedd noe i denne saken. Det klages over at ett års forsinkelse hos CAS er svært lang tid, men vi trenger ytterligere tre eller fire år før vi får vite den endelige dommen i høyesteretten, forteller Castano.

Roberto Heras vant som kjent Vuelta a España i 2000, 2003 og 2004. Hvis spanjolen får tilbake seieren fra 2005 vil han bli historisk med fire sammenlagtseirer. Tony Rominger (Sveits) står også med tre seirer (1992-1994).

Heras ble nummer fem i Tour de France i 2000 - da syklet han for Kelme. I 2001 skiftet han til Lance Armstrong US Postal, hvor han syklet i tre sesonger før han avsluttet karrieren med to år i Liberty Seguros-Würth.

Roberto Heras er neppe på ditt Tour de France-lag, men det er kanskje Alberto Contador?

Konkurranse: Vil du vinne en racersykkel?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag