Gå til sidens hovedinnhold

Er du rask nok, Thor?

- Det er mange som er raskere, vi må nok innse det.

Vi har sett det før, og nå ser vi det igjen. Thor Hushovd er i god posisjon når spurten åpnes, men er sjanseløs når rivalene virkelig kliner til.

Hvis man ser tilbake på hans åtte seire i Tour de France, har kun to stykker kommet i rene massespurter. Det er seieren på Champs-Élysées i 2006 og seieren til Joigny året etter.

De andre seirene har kommet etter brudd, på prolog, eller på etapper med en så tøff avslutning at de raskeste får det for tøft. 2010-seieren kom fra en liten gruppe, der det kun var Hushovd og Geraint Thomas som virkelig kjørte for seieren.

Les også: «Cavs» revansje

- Mange som er raskere
Foruten ofte å ha stang ut i spurtene, har Hushovd ofte også slitt med å vinne i like store mengder, som for eksempel Mark Cavendish og Andre Greipel. Det skal riktignok legges til at Hushovds satsning mot klassikerne kan ta en del av skylden for dette.

- Bra plassert i mange spurter, likevel fått bank. Det er mange som er raskere, vi må nok innse det.

Slik setter Eurosports Ole Kristian Stoltenberg ord på problemstillingen rundt hurtigheten til Hushovd overfor procycling.no.

Når det gjelder spurtingen i det pågående Tour de France mener Krokstadværingen at Hushovd kan unnskyldes litt.

- Jeg tror det er en kombinasjon av satsning på klassikere, deretter mangelfull sprinttrening på grunn av kragebeinsbruddet kan ta en del av skylda.

Les også: - Edvald slår Cavendish i mange ritt

Optimistisk trener
Treneren til Hushovd, Atle Kvålsvoll, er optimistisk på elevens vegne framover.

- Det er ikke så rart at det har gått som det har gått, han mangler trening. Nå har han fått «trent tre ganger», og jeg regner med han bare blir bedre, forklarer Kvålsvoll til procycling.no.

Treneren oppsummerer de tre massespurtene på følgende måte:

- Jeg syns han var bra med i Brussel. Spurten på onsdag var dårlig, mens jeg syns han var bedre igjen på torsdag.

Når procycling.no spør om det ikke er for dårlig å ikke komme rundt sin gamle opptrekker, Mark Renshaw, i Brussel svarer han følgende:

- Det er vanskelig når Petacchi går til som han gjorde. Renshaw klarte å holde hjulet hans, og Thor holdt hans igjen, men han kom litt mot slutten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også: Her blir «King Cav» rørt til tårer

Fassa Bortolo-opptrekk
På grunn av mangelen på skikkelig spurttrening mangler Hushovd det taktomslaget og rykket som han vet han har.

- Ville det vært å foretrekke å ha et opptrekk som Fassa Bortolo hadde i sin tid, der han blir levert i front i høy fart?

- Ja slik situasjonen er nå ville nok det vært det beste, bekrefter Kvålsvoll.

Laget til Hushovd inneholder flere ryttere som kan bidra til dette. Brett Lancaster har tidligere vært sisteopptrekker for Alessandro Petacchi, og Jeremy Hunt innehar også kvaliteter til å kunne være med i et tog.

Til nå har dessverre Cervélo måttet gjøre litt for mye jobb med å hente inn brudd, og har ikke hatt nok friske ryttere til å kjøre et skikkelig tog.

Og når en ser at selv HTC-Columbia, som tidligere var urørlige i slike situasjoner, sliter, er det ikke rart at det er vanskelig.

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055–0

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe