Gå til sidens hovedinnhold

- Er en blanding av Walcott og Rooney

Og torsdag kan 16 år gamle Raheem Sterling bli tidenes yngste Liverpool-spiller.

Da Liverpools ungdomslag nylig slo Southend med knusende 9-0 i «FA Youth Cup» var det en spiller som virkelig bemerket seg.

16 år gamle Raheem Sterling scoret ikke bare en, to eller tre ganger. Hele fem ganger fant spilleren som lenge har blitt omtalt som et supertalent nettet.

Belønningen fra Liverpool-manager Kenny Dalglish for den oppsiktsvekkende prestasjonen var en plass i troppen som møter Sparta Praha i Europaligaen torsdag.

Dermed kan unggutten i en alder av 16 år og 71 dager bli tidens yngste som har spilt en A-kamp for Merseyside-klubben.

Den tidligere rekorden holdes av Jack Robinson, som også er med i troppen mot Sparta Praha. Robinson debuterte i en alder av 16 år og 250 dager mot Hull i mai 2010.

Walcott og Rooney
Raheem Sterling er opprinnelig av jamaicansk herkomst, men født og oppvokst i Nord-London. Allerede som 10-åring sluttet han seg til Queens Park Rangers' ungdomsakademi.

Med sin store fart og gode teknikk har han av sine tidligere trenere blitt beskrevet som en blanding av Arsenals Theo Walcott og Manchester Uniteds Wayne Rooney.

- Han er et naturtalent. Denne gutten kan passe, skyte, heade, score mål, takle, forsvare, hva som helst, har talentutvikler i QPR, Steve Gallen, uttalt om den unge spilleren.

Allerede som 14-åring spilte Sterling fast på QPRs 18-årslag, og scoret blant annet i debuten for laget. Han har også en rekke landskamper på aldersbestemt nivå for England.

Ønsket av storklubber
Under tiden på Lofthus Road vakte Sterling fort oppsikt hos storklubbene, og Chelsea, Manchester United, Manchester City og Arsenal fulgte alle nøye med på spilleren.

Det var likevel Liverpool som skulle dra det lengste strået i kampen om den talentfulle spilleren vinteren 2010, og betalte rundt 6 millioner for å hente den da 15 år gamle Sterling.

Og allerede i debuten for ungdomslaget gjorde unggutten seg bemerket med scoring mot erkerival Everton.

Denne sesongen har driblefanten vært fast inventar på ungdomstrener Rodolfo Borrells lag, samtidig som han også har fått prøve seg på reservelaget, og gjort sine saker såpass bra at Dalglish nå vil gi ham en liten smak av førstelaget.

- Må beskyttes
Borrell, som har en fortid som spillerutvikler i Barcelona, påpeker likevel at Sterling fortsatt har mye å lære.

- Det å score fem mål er stort for enhver spiller, og han har vist stort potensial, det kan alle se. Men nå må han bare vise enda mer ydmykhet og jobbe ennå hardere. Han har mye å forbedre når det kommer til det defensive spillet, sier Borell ifølge Liverpools offisielle nettside.

- Dere må huske at han bare er 16 år, men det gjør også prestasjonen mot Southend enda mer imponerende. Vi må beskytte denne spilleren, og det er alt for tidlig å kalle ham en stjerne, sier spanjolen.

Sterling starter etter alle solemerker på benken i torsdagens kamp, men skulle Liverpool ha god kontroll på tsjekkerne er nok ikke Dalglish ukjent med å gi 16-åringen sjansen.

Dermed kan også Liverpool-fans verden over få se et lite glimt av en spiller mange tror har potensial til å bli en stor stjerne i framtiden.

I tillegg til Sterling, og nevnte Jack Robinson, er også ungguttene Conor Coady og John Flanagan tatt ut i troppen som møter Sparta Praha.

Fikk nummer 31
Torsdagens oppgjør blir heller ikke første gang Sterling får førstelagserfaring. Under en treningskamp mot tyske Borussia Mönchengladbach i august 2010, fikk han også spilletid.

Skulle han komme på banen torsdag vil det likevel bli hans første offisielle kamp for klubben.

Sterling, og et annet supertalent, Jesus Fernandez Saez, bedre kjent som Suso, ble tidligere denne sesongen gitt sine første trøyenummer i Liverpool.

Sterling fikk nummer 31, mens Suso fikk nummer 30.

- Det er fantastisk for alle oss som har jobbet hardt for å få fram disse gutta at de nå er med i førstelagsplanene, og det vil også motivere de andre gutta på U-laget, sier Liverpools akademisjef Frank McParland om de to ungguttene.

Avspark i oppgjøret mellom Sparta Praha og Liverpool er 21.05. Kampen kan du følge her!

PS. Ifølge Liverpool Echo blir trolig kaptein Steven Gerrard utelatt fra troppen mot Sparta Praha. Daniel Agger skal heller ikke være aktuell for de røde.

Kilder: QPRReport, Liverpoolfc.tv, Liverpool Echo, Wikipedia.

Se Sterling leke seg i videovinduet under:

HTML EMBED
HTML EMBED
Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus