*Nettavisen* Sport.

Er han Citys mest undervurderte?

Foto: Clint Hughes / AP / NTB scanpix

Pablo Zabaleta den store helten i FA-cupen.

27.01.13 10:28

STOKE - MANCHESTER CITY 0-1:

I et lag med folk som Mario Balotelli, Sergio Agüero, David Silva, Carlos Tevez, Yaya Toure og en rekke andre stjerner, er ikke Pablo Zabaleta den som får mest oppmerksomhet.

Argentineren stjeler sjelden overskriftene, men leverer stort sett alltid varene. Det er ikke urimelig å hevde at 28-åringen er en smule undervurdert.

Lørdag var det imidlertid Zabaleta som skulle bli den store helten. Han scoret vinnermålet for Manchester City i FA-cupmøtet med Stoke.

Argentineren står nå bokført med tre scoringer denne sesongen. Det er det høyeste antallet mål 28-åringen har notert seg for siden han signerte for City tilbake i 2008.

Fornøyd Platt
Etter kampen var Manchester Citys førstelagstrener David Platt en lettet mann.

- Det føltes ut som vi produserte nok til å avgjøre kampen, for å være ærlig.

Selv om det ble med det ene målet, var Platt fornøyd med at laget holdt nullen.

- Vi kjempet hardt og slapp ikke inn noe mål.

Se hele intervjuet her

HTML EMBED
Get Adobe Flash player
addCustomPlayer('1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw', '9FA22EAB4E2F4F46AFBC1CD097BF7357', '1r8yl6jgx49g819m01tg7a2ktp', 575, 524, 'perf1llly6b4r2ttx1lnaknugkvgdw-1r8yl6jgx49g819m01tg7a2ktp', 'eplayer14');

Kompany ut med skade
Det var City som skapte den første store sjansen i første omgang. David Silva fikk tid og rom. Spanjolen fyrte løs, men traff tverrliggeren.

Stoke hadde noen minutter senere ballen i mål, men det ble annullert for offside.

Matthew Etherington slo et frispark, som gikk via Robert Huth, og ble satt i mål av Ryan Shawcross. Stopperen var imidlertid posisjonert bak Citys forsvar.

Gjestene måtte også se viktige Vincent Kompany forlate banen i første omgang på Britannia Stadium. Belgieren pådro seg en skade og ble byttet ut.

Det var etter en duell med Kenwyn Jones at Kompany landet forkjært og så ut til å skade ankelen. Dette er dårlig nytt for de lyseblå fra Manchester.

Ifølge City-assistent David Platt vil Kompany gå glipp av møtet med QPR. Møtet med Liverpool er også i fare, opplyser han.. Da lagene gikk til pause i Stoke sto det fortsatt uavgjort 0-0.

Zabaleta ble helten
Andre omgang var også lenge preget av en tom målprotokoll.

Stoke startet andre omgang i et høyt tempo, men det gikk kanskje litt for hardt for seg. Vertenes Glenn Whelan gikk blant annet svært hardt inn mot Javi Garcia.

Stoke-spilleren hoppet inn i taklingen med begge bein, men den spanske midtbanespilleren slapp heldigvis billig unna.

Hadde dommer Howard Webb sett måten Whelan gikk inn på, hadde det nok ikke vært noe i veien for å gi ham en litt tidlig dusj.

Mål så det lenge ut til at vi ikke skulle få, men i det 84. minutt dukket Pablo Zabaleta opp og sikret avansement for gjestene fra Manchester.

Sergio Agüero og Edin Dzeko kombinerte, med sistnevnte fikk ikke helt kontroll. Ballen havnet hos Zabaleta, som banket inn vinnermålet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag