Mandag ettermiddag ble det klart at Peter Mueller har fått sparken som norsk landslagstrener i skøyter. Årsaken er Muellers famøse uttalelser til Maren Haugli.

Hauglis trener Knut Andreas Ramsrud er ikke overrasket over avgjørelsen.

- Det ble snakket endel i helgen om at dette var et mulig utfall, så sånn sett er det ikke overraskende, sier han til Nettavisen.

Han vil ikke kommentere om han synes det er en riktig avgjørelse eller hvem han mener bør overta.

- Men jeg er spent på å se hvem som kommer på plass, sier Ramsrud.

Er aktuell
En aktuell kandidat er Jarle Pedersen. Han er trener i Fana skøyteklubb og har blant annet trent frem sønnen Sverre Lunde Pedersen til å bli Norges største skøytetalent gjennom tidene.

Heller ikke han er overrasket over avgjørelsen.

- I og med at styret har sittet så lenge og hatt så mange møter, så var det vel ikke overraskende. Det var mange som var forberedt på at det skulle skje, sier han til Nettavisen.

Siden han ikke kjenner situasjonen som førte til sparkingen, vil han ikke mene om det var en riktig avgjørelse.

- Men det må tydeligvis ha vært alvorlig når styret avsetter hovedtreneren i midten av en så viktig sesong, sier han.

Vil ha ryddig prosess
Pedersen har blitt lansert som en mulig kandidat for å overta etter Peter Mueller. Han bekrefter å ha snakket med skøytestyret.

- Jeg har snakket med folk, men det er ingenting som er avgjort. Jeg har hørt det skal være et pressemøte onsdag i forhold til hva som skjer nå, sier han.

- Vil du takke ja til å bli landslagstrener dersom du blir spurt?

- Det får vi ta når den tid kommer, som sagt vil det være mer som er klart på onsdag. Det er ingen endelig løsning klar ennå, sier Pedersen kryptisk.

Han er opptatt av at prosessen videre blir ryddig.

- Det er en gjeng med skøyteløpere som nå ikke vet hva som skjer, så fremdriften videre må være ryddig fra forbundets side, avslutter Pedersen.

Bøkko-nei til Koss-trener
I media er Hans Trygve Kristiansen blitt lansert som den mest aktuelle etterfølgeren. Håvard Bøkko har imidlertid gjort det helt klart at det er uaktuelt for ham å samarbeide med Johan Olav Koss' gamle trener.

Det kan tale i Jarle Pedersens favør.

Skøyrepresident Vibecke Sørensen og toppidrettssjef Jarle Aambø opplyste på en pressekonferanse onsdag at det foreløpig ikke foreligger noen avklaring på trenerspørsmålet, men at prosessen med å finne Peter Muellers erstatter er i gang.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene