RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Er han sommerens store røverkjøp?

Foto: getty images
Sist oppdatert:
Swansea betaler 64 millioner kroner for islendingen.

Islandske Gylfi Sigurdsson har lenge blitt sett på som et stort talent, og i vår fikk han vist dette på utlån i Swansea.

Mandag opplyser den walisiske klubben på sine nettsider at den nå har blitt enig med Hoffenheim om en overgangssum for midtbanemannen.

Swansea vil legge 6,8 millioner pund - rundt 64 millioner norske kroner - på bordet for å sikre seg islendingen. Det er klubbrekord for waliserne.

Sju på 18
22-åringen skal også være enig med Premier League-klubben om de personlige betingelsene og kun en legesjekk gjenstår før det hele kan sluttføres.

Sigurdsson scoret sju mål på 18 ligakamper for Swansea i vinter og vår. I mars ble han kåret til Premier Leagues beste spiller den måneden.

For dem som følger engelsk fotball er imidlertid ikke Gylfi Sigurdsson noe ukjent navn. I perioden 2008 til 2010 spilte han for Reading.

I løpet av denne tiden var han også på utlån i klubber som Shrewsbury Town og Crewe Alexandra.

Sterk sesong
Interessen fra tyske Hoffenheim kom etter en svært god 2009/10-sesong. Da scoret islendingen 17 ligamål på 38 kamper i The Championship for Reading.

I tillegg til å være fotballspiller skal Sigurdsson også være glad i fiske. I 2001 ble han formann i fiskeselskapet Lotna Ehl hjemme på sagaøya.

Swansea imponerte også stort under sin første sesong i Premier League og klubben fra Wales endte på en meget sterk 11.-plass.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere