Gå til sidens hovedinnhold

- Er han Tippeligaens råeste?

Han har fått klart flest gule kort i Tippeligaen. Er HamKams Jan Michaelsen Norges råeste fotballspiller?

Åtte gule har dommerne vist HamKams danske midtbaneess, Jan Michaelsen, så langt i sesongen. Åtte gule på 17 kamper.

Nærmest på lista er Christian Grindheim. Vålerenga-spilleren har fått seks gule.

Se her for lista over de som har fått røde og gule kort i år.

- Men jeg er ingen stygg spiller. Jeg kjemper for laget, og går aldri inn i en takling med hensikt om å skade andre spillere, sier Jan Michaelsen til Nettavisen.

Og ber om å bli trodd.

- Jeg fikk et gult for kjefting i kampen mot Viking. Men det var en håpløs dommer, som på intet tidspunkt hadde kontroll over kampen. Det er vel det eneste gule som har vært dumt, sier han.

- Når det gjelder de andre sju gule, så er det vel et spørsmål om flere av dem i det hele tatt skulle vært gule kort. Dommerne er litt for raske til å gi gult i visse situasjoner. De glemmer litt hva som egentlig skal slås ned på, som taklinger bakfra, albuer og sånt, fortsetter dansken.

- Må bli mer profesjonelle
HamKam-trener Frode Grodås er frustrert over alle lagets gule kort.

- Vi har fått altfor mange gule kort. Noen er unødvendige, noen er klønete og noen skulle vi definitivt ikke hatt. Men vi må bli mer profesjonelle på dette. Vi har ikke råd til å pådra oss like mange gule fremover, sier Grodås.

Michalsen kjøper imidlertid ikke HamKam-treneren forklaring på at han skal være uprofesjonell. Én ting er det at aggressivitet er et nøkkelord i lagets stil. Men Michaelsen mener at flere av frisparkene han får mot seg, og dermed også noen av de gule kortene, kommer fordi han lager frispark som er helt avgjørende for laget.

- Av og til lager man kanskje et taktisk frispark for å unngå at motstanderen får en sjanse. I England og Italia kaller man sånt profesjonelt, sier han hoderystende.

- Men det er klart – jeg er ikke stolt av de gule kortene.

- For mye gult på småting
Han mener imidlertid sterkt at han kunne vært foruten de fleste av kortene hvis dommerne hadde vært flinkere til å lese spillet.

- Jeg synes linjen i norsk fotball er at dommerne er utrolig raske med å gi gule kort på småting. De følger kanskje reglene, men jeg synes det mangler litt på evnen til å lese spillet. De virkelig stygge tingene, når man sparker ned folk bakfra og bruker albuer, de blir ikke slått like mye ned på, sier han.

Og:

- I mange kamper er det heller nesten ingen gule kort i starten, men så, i det siste kvarteret av kampen, så velter det på med gule kort. Da hadde det vært bedre om man hadde fulgt den samme linjen hele veien.

Hvem mener du er råest og bruker mest tjuvtriks i Tippeligaen? Si din mening i kommentarfeltet under.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden