Er han verdt 90 millioner?

Foto: Matt Dunham / AP

Harry Redknapp blir en dyr mann å kjøpe fri.

England er på jakt etter ny landslagssjef etter at Fabio Capello tidligere denne uka trakk seg i protest mot at det engelske forbundet (FA) nektet ham å gi John Terry kapteinsbindet.

Terry er siktet for rasistisk hets mot QPR-spilleren Anton Ferdinand og må svare for seg i retten etter EM-sluttspillet i Polen og Ukraina.

Det som gjør saken ekstra delikat for det engelske landslaget, er at Anton er bror av Rio Ferdinand, som i mange år har vært Terrys stoppermakker på landslaget.

Tottenhams manager Harry Redknapp er favoritt til å overta etter Capello. Torsdag gjorde Spurs-direktør Keith Mills det klart at londonklubben ikke vil stå i veien for Redknapp dersom han får tilbud om landslagsjobben og ønsker å ta den.

FA må likevel betale dyrt for Redknapp.

Ifølge Daily Mail har Tottenham en klausul i Redknapps kontrakt som medfører at det koster fem millioner pund å kjøpe ham fri. I tillegg må FA også kompensere Redknapp for de 15 månedene som gjenstår av kontrakten med Tottenham. Den er angivelig verdt 3,1 millioner per år, pluss bonuser.

Totalt vil altså FA måtte betale rundt 10 millioner pund, drøyt 90 millioner kroner etter fredagens pundkurs.

England er i gruppe med Frankrike, Sverige og Ukraina i EM-sluttspillet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag