Liverpools Lucas Leiva er en spiller som har måttet tåle en del kritikk, men har i løpet av de siste sesongene blomstret i sin defensive midtbanerolle.

Brasilianerens kvaliteter kom spesielt godt til syne da han spilte en knallkamp mot Manchester City i slutten av november. Hjemme på Anfield temmet han angrepsstjernene til de lyseblå.

I det påfølgende oppgjøret mot Chelsea i ligacupen var Liverpool-spilleren igjen sentral, men måtte forlate banen med skade i andre omgang etter en duell med Juan Manuel Mata.

- Ikke samme klasse
Skaden skulle vise seg å være alvorlig. 24-åringen hadde pådratt seg en smell i kneet og må nå se resten av sesongen fra sidelinjen. Dette er svært dårlig nytt for Merseyside-klubben.

- Det er veldig synd for Liverpool. Han har vært god denne sesongen, men var også god forrige sesong. Han har vokst seg bedre, sier TV 2s Kasper Wikestad til Nettavisen.

- Kampen han leverte mot City er en av de beste, om ikke den beste prestasjonen jeg har sett av en enkeltspiller i Premier League denne sesongen, fortsetter Wikestad.

Wikestad trekker fram Lucas' evne til å løpe mye og rett, vinne ballen og fordele den som kvaliteter Liverpool nå vil savne. Han mener de ikke har noen fullverdig erstatter i troppen.

- Jay Spearing er litt lik i stilen, men han har kun hatt ett innhopp i Premier League denne sesongen. Han har vært brukbar i perioder, men er ikke nærheten av den klassen Lucas holder.

- Jeg tror Liverpool må gjøre mer strukturelle grep. Det nytter ikke å bare sette inn en spiller og håpe at det holder. Det kan nok være en idé å spinne videre på tanken om en midtbanetreer.

- Må finne erstatter
Kommentatoren tror Liverpool-manager Kenny Dalglish vil prøve å løse «Lucas»-problemet med å være aktiv på overgangsfronten i vinter. En god erstatter skal være overkommelig å finne.

- Defensive midtbanespillere som holder et brukbart nivå er ikke så vanskelig å finne. Dalglish skulle nok ønske at han kunne handle allerede før den 1. januar, sier Wikestad.

- Men, ja, de bør forsterke i januar. Det er flere områder der de burde forsterke, men jeg synes ligacupseieren over Chelsea viser hvor langt dette laget har kommet siden Dalglish tok over.

Dalglish overtok managerjobben i Liverpool vinteren 2011, etter at Roy Hodgson fikk sparken. Ansettelsen av skotten førte til en ny giv og positivitet i klubben som har hatt noen tunge år.

Sammen med klubbens nye eiere, anført av amerikaneren John W. Henry, har Dalglish startet jobben med å gjenreise den tidligere storheten i engelsk fotball.

- Sansen for N'Zonzi
Når manageren nå i vinter trolig ser seg nødt til å jakte en ny defensiv midtbanemann, foreslår Wikestad at den tidligere spissen tar en nærmere titt på en 22-åring i gamleklubben Blackburn.

- Jeg synes Steven N'Zonzi i Blackburn er utrolig spennende i den rollen. Han har alle kvaliteter til å bli en toppspiller i den rollen. Han er fortsatt litt ustrukturert, men meget komplett, sier han.

Liverpool har fortsatt også Steven Gerrard som et alternativ til den defensive midtbaneposisjonen, men kapteinen har slitt mye med skade den siste tiden og er et usikkert kort.

- Han er absolutt et alternativ, men Liverpool kan ikke stole på at han er tilgjengelig til enhver tid. De kan ikke lene seg tilbake og stole på at det som fungerte før, fortsatt skal være nøkkelen.

- Den defensive midtbanerollen var nok en posisjon Dalglish følte han hadde et klart førstevalg og en grei backup. Nå trenger han et nytt førstevalg, avslutter Wikestad.

Mandag kveld resier Liverpool til London for å møte Fulham. Da blir det spennende å se hvordan Dalglish komponerer midtbanen. Kampen kan du følge LIVE her .

PS. Liverpool har hentet tilbake unggutten Jonjo Shelvey fra lån i Blackpool. Shelvey er imidlertid mer offensivt anlagt og har scoret seks mål på ti kamper i The Championship.