Gå til sidens hovedinnhold

- Er ikke i trøbbel et eneste sted

Sportssjef Frode Scheie slutter ikke å la seg imponere over Suzann Pettersen.

Suzann Pettersen ligger på en god sjetteplass etter at LPGA-turneringen i Galloway nær Atlantic City i New Jersey er halvspilt.

Etter en førsterunde fire slag under par fulgte «Tutta» opp med to under par på lørdagens runde, og avstanden opp til Paula Creamer på topp er kun på fire slag.

Sportssjef i golfforbundet, Frode Scheie, følger Suzann Pettersen og Marianne Skarpnord i LPGA, og den tidligere håndballkeeperen slutter ikke å la seg imponere av Tuttas spill.

Mer uheldig enn udyktig
- Suzann spiller utrolig bra, hun er ikke i trøbbel et eneste sted, forteller Scheie til Nettavisen.

- Hun har en periode hun er litt opp og ned, men alt i alt synes jeg det ser veldig stabilt ut, mener sportssjefen.

Tutta åpnet med birdies på fire av de ni første hullene, men en bogey på hull fem ødelagt for den fine statistikken. Senere fulgte en bogey på hull elleve og en birdie på hull 13, før det vanket nok en bogey på hull 17.

Scheie mener imidlertid at Suzann Pettersen er mer uheldig enn udyktig når hun pådrar seg bogeyene.

- Banen har små greener med mye hellinger, og det er lett å få noen småekle plasseringer, forteller han.

- Tutta havner litt på feil side, og får noen vanskelige putter. Hun har noen uheldige, eller unødvendige om du vil, putter på hull 17 og 18 som hun misser på, som gjør at hun får bogey og par i stedet for par og birdie. Men totalt sett spiller hun kjempesolid, forklarer Frode Scheie.

Her finner du Tuttas scorekort(ekstern lenke)

Puttet fra 20 meter
Amerikanske Paula Creamer, også kjent som «Pink Panther», leder turneringen etter to dager, etter blant annet å ha satt en kjempeputt fra 20 meter på lørdagens runde.

Frode Scheie mener likevel at Tutta har gode muligheter til å hente inn de fire slagene hun ligger bak 23-åringen.

- Creamer har hatt marginene på sin side. Blant annet på hull 16, hvor hun misser fairwayen og ender opp i roughen. Men hun henter inn dommeren, fordi det er tydeligvis noen traktorspor i roughen, slik at hun får dropp bakover og havner tilbake på fairwayen, forteller sportssjefen.

- Der var jeg sikker på at hun skulle få bogey, men hun ender opp med par. Selvsagt spiller hun lekker golf og fortjener å være i teten, men jeg tror det blir jevnt i toppen, spår Scheie.

Australske Katherine Hull ligger et slag bak Creamer, mens to spillere deler tredjeplassen i finværet på golfbanen i New Jersey.

Sjekk oversikten over turneringen her(ekstern lenke)

Plukker med seg erfaring
Marianne Skarpnord er også med i turneringen, men klarte ikke cuten etter henholdsvis 75- og 73-runder på fredag og lørdag, seks slag over par totalt.

Sportssjef Frode Scheie tror det fort kan snu for LPGA-rookien.

- Hun slår fryktelig mye bra golfslag, men det kommer et par slag hvor hun misser greenen. Det fører plutselig til en dobbel bogey, og det samme skjedde i går. Jeg vet ikke hva hun føler selv, men jeg syns hun slår mye bra. Det kan løsne for henne når som helst, mener han.

Scheie påpeker at det meste er nytt for Skarpnord i hennes debutsesong i LPGA, og at det tar tid å etablere seg.

- Men jeg tror at Marianne plukker med seg litt rutine og erfaring for hver turnering, og blir kjent med folk, legger han til.

Her er Marianne Skarpnords scorekort(ekstern lenke)

PS. I mennenes US Open leder Graeme McDowell med tre slag under par, etter at to av fire runder er gjennomført. En kvartett på fire mann, inkludert Phil Mickelson, følger på andreplass, to slag bak nordiren. Tiger Woods ligger på delt 27.-plass.

Sjekk resultatlistene fra US Open her(ekstern lenke)

Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken