Gå til sidens hovedinnhold

- Er ikke oppkalt etter noen svenske

Men lille Markus har gitt sølvpappa masse energi.

VAL DI FIEMME/OSLO (Nettavisen): Martin Johnsrud Sundby gikk inn til et meget sterkt sølv på 30 kilometer skiatlon under VM lørdag.

En sterk prestasjon av mannen som bare noen uker før VM ble pappa.

- Markus med k
Oppladningen til mesterskapet ble litt annerledes for Johnsrud Sundby, men ut ifra prestasjonen lørdag ser det ut til at dette har fungert optimalt.

- Det føles helt fantastisk. Planen gikk til helvete. Jeg gjorde ikke mye for å holde luka. Gutta bak bremset for meg, og plutselig hadde jeg ti sekunder, sier sølvmedaljøren.

- Jeg valgte å gå jevnt så de bak meg i alle fall måtte bruke krefter på å hente meg. Jeg trodde det skulle gå fortere underveis og at vi ville være sju mann ut på siste runden, sier han.

Johnsrud Sundby sier videre han storkoser seg i papparollen, og at lille Markus har gitt ham ny energi. Han kan også sønnens navn ikke er inspirert av en viss svenske.

- Det er ikke oppskrytt å få unge, altså, sier nordmannen,

- Han heter Markus. Med «k». Han er ikke oppkalt etter noen svenske, for å si det sånn, sier nordmannen og sikter sikkert til svenske Marcus Hellner.

- Mer enn bare Petter
Sjur Røthe sikret andreplassen i rennet lørdag, mens Petter Northug måtte ta til takke med en fjerdeplass. Johnsrud Sundby mener sølvet i Val di Fiemme henger svært høyt.

- Det er utrolig gøy at Sjur og jeg står der sammen. Dette er mye større enn bronsen i Kollen. Det er fellesstart. Jeg tar sølv. Jeg skulle aldri gi meg i dag, sier han.

- Cologna var knallsterk. Jeg hadde ikke kommet meg noe høyere i dag uansett. Det er selvfølgelig deilig å vise at norsk herrelangrenn er mer enn bare Petter Northug. Vi er et solid lag. Det har vi heller aldri tvilt på, fortsetter han.

Johnsrud Sundby var litt overrasket over ta Petter Northug ikke hang med helt inn.

- Det overrasker meg litt at Petter ikke er med i spurten, sier han.

- Nå vil jeg fortsette å kjempe om medaljer. stafettgull med gutta. Det er tre spennende distanser igjen, avslutter sølvvinneren.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken