Gå til sidens hovedinnhold

- Er ikke sikker på om han var et talent

Tom Brady (34) kan bli tidenes største NFL-spiller med seier i Super Bowl. Bakkekontakten er likevel intakt.

Karrieren til Tom Brady skjøt raskt fart etter at han ble draftet av New England Patriots i sjette runde i 2000.

Allerede et par år senere hadde California-gutten gått fra å være fjerdevalg på quarterbacken til å lede Patriots til seier som Super Bowls beste spiller drøyt halvannet år senere.

Om en tar turen til Junípero Serra High School i California, skolen der Brady først gjorde seg bemerket som amerikansk fotballspiller, finner en ikke så mange tegn på at 34-åringen en gang var elev der.

En utgave av Sports Illustrated med Brady på forsiden står plassert inne i et premieskap. Årsaken til forsideoppslaget i det populære sportsmagasinet var at den tidligere eleven vant prisen i «Sportsman of the Year» 2005.

I gangen på Serra High School finnes det et bilde av avgangselevene i 1995, der Tom Brady er én av mange unggutter som står pyntet med sløyfe rundt halsen. Brady er i det hele tatt ganske vanskelig å kjenne igjen.

Holder kontakten
Det kan virke som det nesten er glemt at 34-åringen en gang gikk på skole her. Det inntrykket stemmer likevel ikke på langt nær.

Brady har klart å holde kontakten med gamleskolen, til tross for at han spiller for et lag som holder til Foxborough i Massachusetts, rundt 480 mil unna.

New England Patriots-stjernen har titt og ofte stukket innom både i skolens klasserom og på tilhørende idrettsanlegg.

- Den stoltheten Tommy viser for Serra, smitter over på dem som er her nå, sier sjefen for skoleidretten ved Serra, Dean Ayoob.

- De hører på en som er kåret til NFLs mest verdifulle spillere når han sier hvor mye han satte pris på dagene på high school. De kan liksom ikke klage på at de går på den samme skolen som han gjorde.

Skilte seg ikke ut
Brady er klar for sitt femte Super Bowl, når New England Patriots møter New York Giants på Lucas Oil Stadium i Indianapolis på søndag. Han har vunnet tre av de fire Super Bowl han har spilt, og er kåret til den mest verdifulle spilleren ved to av anledningene. Dette er også oppnådd på bare tolv sesonger som Patriots-spiller i NFL.

Pete Jensen, en annen tidligere ansatt ved Serra High School, mener at Brady ikke skilte seg ut som noe stort idrettstalent.

- Helt ærlig er jeg ikke sikker på om han var noe talent, sier Pete Jensen. Det hører med til historien at Jensen var baseballtrener.

I årboka fra Junípero Serra High School i 1995 undertegnet Brady, som da var 17-år, bildet av seg selv med følgende ord følgende motto: «If you want to play with the big boys, you gotta learn how to play in the tall grass.»

Det er liten tvil om at Brady slo seg fram gjennom «gresset» og grep sjansen med begge hender da han først fikk innpass som i NFL.

Kona minst like rik
Tom Brady har etter hvert opparbeidet seg en kjendisstatus som har gitt ham flere roller i kjente amerikanske TV-serier, som seg selv. Brady er gift med den brasilianske supermodellen Gisele Bündchen (31). Paret giftet seg i 2009.

Bündchen er heller ingen hvem som helst. I fjor hadde hun faktisk ganske så betydelig større inntekt enn ektemannen. Men Brady nøyde seg med 31 millioner dollar på lønnskontoen, hovet kona inn 45 millioner. Det bidro til å plassere Bündchen og Brady som nummer 60 og 55 henholdsvis på Forbes' liste over de mektigste kjendisene.

Tidligere i år flyttet det styrtrike paret inn i et gigantisk hus på over 2000 kvadratmeter i Brentwood i Los Angeles. Huset rommer åtte soverom, garasje med plass til seks biler, daghjem for paret sønn Benjamin (2), vinkjeller, treningsrom, heis og et laguneformet basseng med spa.

Brady og Bündchen kjøpte hustomten for 11 millioner dollar i 2008. Jobben med å få tegnet og startet byggeprosessen for det nye huset startet umiddelbart. Selve huset skal ha kostet 20 millioner dollar å bygge.

Kilder: The Boston Globe, US Magazine, The Hollywood Reporter, Forbes, IMDb, Wikipedia .

Kommentarer til denne saken