Gå til sidens hovedinnhold

- Er med på alt!

Til tross for at hun både bor og jobber på Majorstuen, er Marianne Helmenbakken en av de mest ihuga Vålerenga-fans i byen.

Majorstuen: Bare 14 år gammel ble Marianne hektet på Vålerenga, noe som egentlig var en tilfeldighet.
- Jeg var med en venninne på kamp mot Rosenborg, og Vålerenga vant. Det var på en tid da det var veldig stort å slå Rosenborg, så det var skikkelig god stemning. Jeg synes det var så gøy, så dagen etter meldte jeg meg inn i Klanen, sier hun.

Stor familie

Marianne har vært med i Klanen fra miljøet var dominert av mannlige supportere, men de senere årene har det kommet stadig flere jenter. Hyggelig og uproblematisk mener hun.

- Vi er som en stor familie. Det er det som gjør det så bra. Man blir tatt veldig godt i mot i miljøet her, sier hun, men legger ikke skjul på at "familien" krever mye.
- Jeg tør ikke å tenke på hvor mye penger jeg har brukt på Klanen. Alt jeg vet er at det er mye, og så tar det tid så klart. Men det er så gøy, det er jo derfor jeg er med.

At hun er vestkantjente ser hun ikke på som noen hindring for å følge et lag med dype østkanttradisjoner.
- Jeg er jo egentlig ikke herfra, jeg er fra Hadeland, så selv om jeg bor i Bogstadveien, tenker jeg egentlig ikke så mye på det, sier hun.

Med på alt

Marianne Helmenbakken kan med rette kalle seg en trofast supporter. Hun har ikke gått glipp av en eneste kamp på årevis verken hjemme og borte, og i fjor tok hun like gjerne bena fatt da Vålerenga skulle møte Start i Kristiansand.

– Jeg vet egentlig ikke hvorfor vi gjorde det, men det var gøy. Og slitsomt. Vi brukte en uke på å gå til Kristiansand, men det gikk jo til et veldedig formål da, sier hun om turen som støttet SAC, et prosjekt som ved hjelp av fotball skal hjelpe barnekriminelle ut av kriminaliteten.

– Det var morsomt å være med på. Det er morsomt å være med i Klanen generelt, sier jenta som uten tvil må sies å være en ivrig fan.

Reklame

Best i test: Maskinene som gjør frityrmaten sunn