Jeg har hørt den i snart fem år nå, og kommer nok alltid til å høre den. Jeg er ganske sikker på at de fleste av dere også er kjente med den, i alle fall hvis dere er interesserte i poker – og det tipper jeg at dere er, ellers ville dere ikke lest dette. Er nettspillere bedre enn livespillere eller omvendt?

Først, før jeg gir dere mitt syn på dette temaet, vil jeg si at jeg lover ingen svar, for det finnes ingen, men likevel. Spørsmålet i seg selv er feil, dets natur splitter oss pokerspillere i to forskjellige kategorier; live- eller nettspillere – mens i praksis er de fleste av oss begge deler.

Spesielt nettspillerne virker å mene at de er bedre enn livespillerne. Jeg kan se poengene deres, selv om jeg ikke er helt enig. Et argument jeg støtter er imidlertid at den gjennomsnittlige nettspilleren spiller mange flere hender enn livespillere gjør. Bare i løpet av én kveld kan en erfaren nettspiller, ved å spille på flere bord samtidig, spille så mye som tusen hender eller mer – og tjene penger på det. For å spille like mange hender live, må du tilbringe flere kvelder eller til og med uker på et kasino. Og, i vår verden blir ferdighetene alltid målt etter hvor mye man vinner. Så hvis du er en cashgamespiller og kan spillet ditt, vil du sannsynligvis tjene mer penger ved å spille på nettet. Det er sant.

Men det gir oss ikke hele bildet av dette temaet og er egentlig ingen gyldig målestokk på hvor god spiller du er. Poker handler om så mye mer enn hvor mye penger du tjener – og du kan definitivt argumentere med at de beste liveturneringsspillerne trolig tjener mer penger enn noen nettspiller (bare se på min PokerStars-kollega Joe Hachem, som har vunnet rundt ti millioner dollar det siste halvannet året). Poker handler også om psykologi, om å håndtere stress, om å holde pokeransiktet og masse mer. Det er ofte her du ser de beste nettspillerne svikte når de spille live.

Som sagt; jeg gir ingen svar her. Men dere får gjerne bruke mine argumenter, uansett hvilken side av saken dere støtter.

Vi snakkes!

Greg ‘FossilMan’ Raymer