Gå til sidens hovedinnhold

«Er nok mange som misunner oss dette»

Gino Van Oudenhove var bare to ritt unna drømmeprogrammet.

Joker Merida håpet lenge på en rekordtidlig sesongdebut og plass i 2.HC-rittet Tour de Langkawi (som går fra 24. februar til 4. mars).

Den drømmen røk da alle lagene som var med i 2011-utgaven også takket ja til å gjenta reisen.

Dersom Langkawi og Challenge Mallorca hadde vært på plass, kunne Gino Van Oudenhove slått seg fornøyd på magen. Nå er han bare nesten superfornøyd:

- Drømmeprogrammet hadde nok startet med et ritt allerede i februar. Da hadde vi kommet til Tour de Normandie i enda bedre slag. Men for et kontinentallag vil jeg påstå at vi har et meget godt program.

- Det finnes nok både norske og utenlandske lag som misunner oss dette, sier Van Oudenhove til procycling.no.

Fint selskap i GP Lillers
Sesongstarten gjøres unna på søndag. Da sykler Joker Merida og Plussbank BMC det franske GP Lillers.

Startlisten er som å lese menyen på et dansk lunsjsted:

Bretagne Schuller, Cofidis og Saur Sojasun er på plass med sine prokontinentale lag. Det er også rekrutteringslagene til Leopard, Rabobank, Katjusja, og Garmin.

Her er sesongplanen til Joker Merida!

Endura Racing, Glud & Marstrand, Team Bridgestone Anchor og hjemmelaget Roubaix-Lille Metropole sørger også for god, internasjonal matching.

- Franske ritt på 2.2-nivå er aldri enkle. I tillegg startet sesongen der nede for noen uker tilbake, så det er sikkert flere som er i god form allerede.

Fransk hjemmefavoritt
I fjor vant Denis Flahaut fra hjemmefavorittene Roubaix-Lille Metropole rittet. Vegard Stake Laengen ble Jokers best plasserte rytter på 43.-plass.

Han var den eneste av de norske som satt med hovedfeltet hele veien inn, men den nåværende Team Type 1-Sanofi-rytteren, har aldri påberopt seg å være noen stor sprinter.

Stake Laengen tok på seg en del av resultatansvaret for laget i fjor, i det var et steg i riktig retning etter at Joker Merida sto noe ribbet tilbake etter å ha sendt Lars Petter Nordhaug, Alexander Kristoff og Frederik Wilmann ut i profflivet foran 2010-sesongen.

Med profiler som Stian Remme, Christer Rake, Vegard Robinson Bugge og Vegard Breen på laget, i tillegg til flere andre spennende U23-ryttere, kan Van Oudenhove nå langt på vei friskmelde mannskapet sitt.

Friskmelder Joker Merida
Årets sesongplan vitner også om at det ikke spares på noe. Ritt som Loir et Cher, Tour de Normandie, Rhône-Alpes Isére og Tour Alsace står igjen på programmet.

Også Glava Tour på hjemmebane bør bli en heftig affære med lag som Team Sky, Garmin-Barracuda, Saxo Bank og GreenEDGE på startstreken.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nytt av året er at laget også er invitert til årets Portugal rundt. Der sykler naturlig nok de beste portugisiske lagene, men i fjor var også Lampre og Farnese-Vini på plass.

- Er det en fare for at motstanden blir i overkant tøff i noen av rittene, for eksempel under Portugal rundt?

- Vi vet at det blir tøft, men vi har bestemt oss for å gjøre det på denne måten også. I fjor unngikk vi noen av de tøffeste rittene, men nå er rytterne våre et år eldre og enda sterkere. Vi mener det er riktig å satse slik nå. Halve stallen vår er U23-ryttere, så vi er nødt til å tilpasse opplegget til dem også. For en rytter som Stian Remme, er det et ideelt program. Det er mange ritt med høyt nivå og flere som inneholder tøffe klatringer. Foran årets sesong har vi med både sprintere og klatrere på laget, og vi har gjort det bra i flere av disse rittene tidligere, sier Gino som dermed går langt i å friskmelde Joker Merida foran årets sesong.

Den fortsetter med GP Wanzele (7. mars) og ritt i Kroatia uka etter. Der er for øvrig også Team Øster Hus-Ridley og Team Ringeriks-Kraft Look til stede.

Til årets første hovedmål, Tour de Normandie, er det kun Joker Merida som er funnet plassen verdig av norske lag blant de 23 startende.

Da gjelder det å ta godt vare på den muligheten for Van Oudenhoves gutter.

Joker Merida stiller med dette laget til GP Lillers:
Vegard Breen
Christer Jensen
Christer Rake
Stian Remme
Vegard Robinson Bugge
Adrian Gjølberg
Sondre Gjerdevik Sørtveit
Svein Erik Vold

I GP Wanzele er også Reidar Borgersen og Mats Lohne med på laget.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken