Gå til sidens hovedinnhold

Er Wiggins ferdig i Team Sky?

Britisk storavis sår tvil rundt Tour de France-vinnerens fremtid.

Idet Chris Froome forbereder seg i de franske alper foran årets Tour de France, rapporterer The Times at Bradley Wiggins’ fremtid som kaptein hos Team Sky er ytterst tvilsom.

Den britiske storavisen melder at Wiggins skal ha nektet å kjøre Vuelta a España etter at en kneskade satte ham ut av spill foran årets Tour de France – rittet han vant på dominerende vis i 2012.

Det er nemlig Froome som skal lede Team Sky i årets utgave av det franske rittet. Den kenyanskfødte briten skal også ha blitt tilbudt en kontraktsforlengelse, og vil derfor være storlagets naturlige valg som kaptein også neste år.

- Froome er en utøver som er enkel å samarbeide med. Wiggins har derimot bestemt selv hvilke treningsleir han skal være med på. Froome presterer også jevnere, mens Wiggins går opp og ned fra år til år. Prestasjonene til Froome synes å ha flatet ut på et svært høyt nivå, skriver Owen Slot – ledende sportsjournalist for The Times.

Ingen Vuelta
Ifølge avisen trener Wiggins for tiden på Mallorca etter å ha gjennomgått intens behandling for en kneskade som tvang ham til å bryte årets Giro d’Italia. Den olympiske mesteren får nedlagt mange treningstimer, men har likevel gjort det klart at han ikke ønsker å kjøre Vuelta a España.

Årets utgave av det spanske treukers rittet inneholder svært mange stigninger, og 33 åringen ønsker derfor å kjøre Polen rundt og Eneco Tour i stedet for, skriver The Times.

Gitt at Richie Porte etter alt å dømme skal lede Team Sky under Giro d’Italia neste år, virker det mindre og mindre sannsynlig at Wiggins får lede laget i en grand tour i fremtiden.

- Det er rimelig å spørre om Wiggins vil være kaptein for Team Sky igjen. Vil Tour de France-vinneren i det hele tatt delta i rittet igjen? Har vi sett det beste av ham allerede?

Kommentarer til denne saken