RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erdei tråkker videre

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
WBO-mesteren gjennomførte tittelforsvar nummer ni lørdag kveld.

Ungarske Zsolt Erdei var nok en gang en vinner da han forsvarte sin WBO-tittel i lett-tungvekt (79,5 kilo) mot Tito Mendoza i Tyskland lørdag kveld.

Uenige dommere
I de aller flestes øyne hadde den mer tekniske og hurtigere tittelholderen få problemer med å utbokse sin utfordrer i brorparten av kampens tolv runder.

Forferdelse oppsto likevel da det ble annonsert at poengdommer Glenn Hirch hadde Mendoza som vinner med en poengsum lydende 117-111 (9-3 i runder) – stikk motsatt fra meddommer Andre van Grootenbruel, som hadde en likelydende poengsum til Erdei. Altså satt de to kollegene med motsatt oppfatning av hvem som var den bedre bokseren i ni av kampens tolv runder.

Kampens tredje poengdommer, Manfred Kuechler, viste seg imidlertid å være mer samstemt med resten av bokseverden og støttet Grootenbruel med en 116-112 (8-4) score til Erdei. Dermed ble det offisielle resultatet en 2-1 avgjørelse i tittelforsvarerens favør.

Den nummer én-rangerte Erdei står nå med 28 strake seirer i proffkarrieren, mens Mendoza noterte sitt åttende tap i løpet av 44 kamper.

Etterlengtet nesten orden
I samme stevne tok tyrkiske Firat Arslan WBA-tittelen i cruiservekt (90,9 kilo) med en poengseier over den amerikanske veteranen Virgil «Quicksilver» Hill.

Med resultatet fulgte også en delvis løsning på et alvorlig troverdighetsproblem for forbundet World Boxing Association, som i løpet av den siste tiden har anerkjent tre forskjellige tittelholdere i vektklassen.

Møtet mellom Arslan og Hill var en duell mellom den såkalte «midlertidige mesteren» og den «regulære mesteren». Nå er det kun en WBA-mester, men organisasjonen har fremdeles mye å gå på når det gjelder å bli tatt seriøst i cruiservekt så lenge de fremdeles opererer med to VM-titler.

Britiske David Haye fikk nemlig med seg den andre WBA-tittelen – det såkalte «WBA unified championship» - da han slo ut franske Jean-Marc Mormeck forrige helg. Da sto også den langt mer prestisjefylte lineære tittelen på spill, og det er ingen som regner verdensmesteren i cruiservekt for å være noen andre enn engelskmannen. Dermed ser det ut til at Arslan må beseire Haye for å sikre seg noe mer enn en parentes i historiebøkene.

Helgens tittelkamper fant sted i den tyske byen Dresden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere