OSLO / RUKA (Nettavisen): Tiril Udnes Weng jublet for tredjeplass i verdenscupåpningen i Ruka, men lagvenninne Kristine Stavås Skistad ergret seg etter finalen hvor hun ble nummer fem.

Konnerud-jenta hadde nemlig en god dag på ski, men en taktisk bommert kan ha ødelagt for en potensiell pallplass. Hun endte til slutt som nummer fem.

– Jeg bommet skikkelig da vi skulle legge oss inn. Jeg skulle bare stoppet opp og lagt meg bak i samme spor som de andre, innrømmer hun til Nettavisen.

Det var i den nest siste bakken at 23-åringen gjorde feilen. Hun tok teten fra start som vanlig, men over bakketoppen var hun plutselig bak de andre og la seg i et eget spor. Da mistet hun all fart og havnet langt bak de fem andre.

– Hadde jeg ikke gjort det, hadde jeg i alle fall vært med, sier hun.

Taktisk bommert til tross, Stavås Skistad sier seg fornøyd med Ruka-rennet.

– Det var brukbart. Jeg har aldri vært i nærheten av dette i verdenscupen i klassisk, og i alle fall ikke i en sånn løype, avslutter hun.

Husk at du kan se Norgescupen fra Gålå hos Nettavisen hele helgen!

Udnes Weng-jubel

Udnes Weng på sin side, jublet for en etterlengtet pallplass.

– Det betyr mye, jeg er veldig fornøyd med å komme på pallen, sier hun til Nettavisen etter rennet.

Hun tapte spurten om andreplassen mot Johanna Hagström etter photofinish, uten at det la noen demper på jubelen. Svenske Emma Ribom vant sprinten.

Vant prologen – røk ut i semifinalen

De fire andre norske kvinnene tok seg også videre fra prologen, men maktet ikke å henge med hele veien til finalen.


Mathilde Myhrvold røk ut i kvartfinalen etter å ha falt på oppløpet, mens både Anna Svendsen, Ane Appelkvist Stenseth og Lotta Udnes Weng gikk ut i semifinalen.

Særlig Stenseth hadde nok håpet på mer etter å ha vunnet prologen.

Husk at du kan se Norgescupen fra Gålå hos Nettavisen hele helgen!