Gå til sidens hovedinnhold

Eric Dier erkjenner at Tottenham er inne i en krise

Spurs-profilen benekter samtidig at de svake resultatene skyldes uro i spillergruppa.

Tottenham har lagt en marerittaktig uke bak seg. Det ydmykende 2-7-tapet på hjemmebane mot Bayern München ble fulgt opp med 0-3-nederlaget for Brighton i ligaen i helga.

Med stortap i både Champions League og Premier League blinker det nå varsellamper hos flere enn londonklubbens bekymrede fans.

Spurs-spiller Eric Dier satt på benken da lagkameratene ble rent i senk av bundesligamesteren i mesterligaen, men spilte 90 minutter da Tottenham gjorde et svakt forsøk på å rette opp skuta på Amex Stadium i Sør-England lørdag. Overfor Daily Mirror nøler han ikke med å betegne de siste resultatene som en krise for klubben.

- Vi er helt åpenbart inne i en tøff periode. Om det er litt for sterkt å kalle det en krise? Nei, uttaler Dier til den engelske tabloidavisa.

- Hvis du taper på måten vi har gjort i de to siste kampene, så er det helt normalt. For oss er dette den verste perioden vi har vært i, men vi må holde sammen og kjempe oss igjennom det, tilføyer den defensive midtbanespilleren.

Les mer

Mandagens Premier League-rykter

Rykter om uro

I forrige uke gikk stjernene Christian Eriksen og Jan Vertonghen ut i sosiale medier og avviste at det er konflikt mellom dem. Rykter som ble spredd på Twitter omtalte et angivelig forhold mellom Vertonghen og Eriksens kjæreste som roten til den påståtte «spliden».

Dagen etter ble det rapportert om krisemøter i Tottenham av Daily Mail, med manager Mauricio Pochettinos humør, og spillernes frykt for at argentineren skulle trekke seg fra jobben som tema.

- Det som ble sagt om spillerstallen, det vet jeg at ikke er tilfellet. Men det er naturlig at det dukker opp ting som dette nå i den situasjonen vi er i. Det er den første gangen vi har befunnet oss i en sånn posisjon, og vi kan ikke trekke oss unna det. Vi må kjempe oss igjennom dette, gjentar Dier.

Langt under forventingene

Tottenham ligger allerede 13 poeng bak tabelltoppende Liverpool, laget som også var forrige sesongs motstander i Champions League-finalen.

Tre tap på sesongens åtte første ligarunder kommer på toppen av det pinlige ligacuptapet på straffer mot Colchester, samt bare ett poeng og ni baklengsmål på de første to kampene i mesterligaens gruppespill.

Lørdag fikk stjernekeeper Hugo Lloris i tillegg albuen ut av ledd allerede i åpningsminuttene. Det skjedde da Brighton og Neal Maupay scoret det første målet i 3-0-seieren over Spurs.

Lloris er ute på ubestemt tid, og legges til på skadelista som allerede inneholder sommerens nysigneringer Giovani Lo Celso og Ryan Sessegnon. De to sistnevnte kommer tilbake tidligst i slutten av denne måneden.

Les mer

Brighton slo Tottenham etter skrekkskade på Hugo Lloris

Les mer

Sjokktap for Manchester City mot Wolverhampton

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her