Gå til sidens hovedinnhold

- Erik ba om en sjanse

Erik Mykland gjør comeback for Start

Erik Mykland (36) er enig med Start om et comeback på fotballbanen - fire år etter at driblefanten la fotballskoene på hylla. Det meldte NRK Sørlandet onsdag formiddag.

- Erik ba om en sjanse og det synes vi han fortjener etter det han har gjort for klubben tidligere, sier Sports- og mediadirektør Svein «Matta» Mathisen til Nettavisen.

«Matta» understreker at det kun dreier seg om trening foreløpig, men dersom Myggen kommer seg i form kan det bli aktuelt å gi han en kontrakt.

- Klubben i mitt hjerte
Mykland bekreftet selv comebacket til klubbens hjemmesider onsdag formiddag.

- Men vi vet ikke enda om jeg kan spille og når jeg kan spille, det får de neste ukene vise. Nå har Start lagt opp et treningsprogram for meg, så skal jeg gjøre så godt jeg kan, sier Myggen til ikstart.no

I løpet av august og september skal Mykland finne ut om kroppen tåler Adeccoliga-fotball. Et eventuelt comeback finner sted etter 1. oktober.

- Start er jo klubben i mitt hjerte, og hvis jeg kommer i form igjen, vil det være en fantastisk opplevelse å løpe ut på matta her på Sør Arena som Start-spiller, sier Erik Mykland videre.

Les også: Onsdagens norske overgangsrykter

Kroppslig utfordring
Trener Arne Sandstø synes også comeback-tanken er spennende.

- Vi kan få en virkelig god fotballspiller i gang igjen. Hans spillerkvaliteter er ikke blitt borte, men den største utfordringen de første ukene er å få kroppen i gang igjen. Det er viktig å unngå skader mens kroppen trenes opp til å tåle de store påkjenningene det er å spille toppfotball, sier Sandstø til ikstart.no.

Erik Mykland spilte 78 landskamper for Norge i perioden 1990 til 2003. Han spilte for Start i perioden 1989 til 1996. Han spilte også toppfotball for Bryne, Utrecht, LASK Linz, Panathinaikos, 1860 München og FC København.

- Sikkert mange skeptikere
- Vi ser om vi kan hente noe mer ut av kroppen hans. Vi har god tro på at vi kan klare det. Det er sikkert mange som er skeptiske til dette, men det er uansett veldig spennende, sier sports- og mediadirektør Svein Mathisen på en pressekonferanse ifølge fvn.no

Myggen selv sier også at det i første omgang dreier seg om å komme seg i form, og hanhåper at det ikke blir mye mas om når han skal spille sin første kamp.

Frode Olsen spilte sammen med Erik Mykland både i Start og på landslaget. De var også romkompiser, og har holdt kontakten.

Overrasket Olsen
Når Nettavisen konfronterer Olsen med ryktene om Myklands comeback, blir han mildt sagt overrasket.

- Sier du det? Det hadde jeg ikke trodd. Han har i hvert fall ikke sagt noe om dette til meg, sier Olsen.

- Hva kan han tilføre et lag i Adeccoligaen?

- Det er det vanskelig å svare på. Egentlig er det vel umulig å si noe fornuftig om det. Jeg vet ikke hvilken form han er i. Men Myggen har jo aldri vært den spilleren som har vært mest avhengig av kondisjon. Det er fotballhodet og pasningsfoten som er hans varemerke.

- Jippo?
Olsen er ikke overrasket over at Myggen har funnet igjen motivasjonen.

- Erik har et stort fotballhjerte, så det er ikke så overraskende. Det er mer overraskende at Start ønsker ham. Det er i hvert fall en kortsiktig løsning. Kanskje en jippo, sier Olsen, som nå er sportslig leder i Bryne.

Han vil definitivt prøve å få med seg Myggens eventuelle comeback:

- Ja, selvfølgelig. Vi møter jo Start i Kristiansand 21. september. Jeg synes han bør ha som mål å rekke den kampen, sier Frode Olsen til Nettavisen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!
Fotballgal? Prøv dette spillet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Nå kan du chatte med United-legender før storkamper

Kommentarer til denne saken