RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tor Erik Schrøder/SCANPIX

Erik Solér kan bli USA-sjef

Sist oppdatert:
Red Bull New York trenger ny sportsdirektør, og ser til Norge.

Ifølge Washington Post, skal Erik Solér være en av kandidatene til å bli sportsdirektør for det amerikanske fotballaget Red Bull New York.

Dette er også bekreftet av selve klubben, ifølge den amerikanske avisen. Washington Post hevder også at de har sikre kilder på at Solér nettopp har vært i New Jersey, like utenfor New York.

49-åringen jobber i dag som ekspertkommentator i Viasat 4 og som fotballagent. Tidligere har han spilt for blant annet Lillestrøm, Brann og Hamburger SV. I tillegg har Solér spilt 39 kamper med flagget på brystet.

Solér har tidligere spillt sammen med Red Bull Salzburg-direktør Dietmar Beiersdorfer i SV Hamburger, og dette kan være grunnen til at akkurat Solér er aktuell for direktørjobben i USA. Hunter Freeman, som nå spiller for Start, har også tidligere spillt for Red Bull New York.

New York Red Bulls har vært med i den amerikanske fotballigaen Major League Soccer (MSL) siden oppstarten i 1996.

Blant annet har Roberto Donadoni, Lothar Matthäus og Youri Djorkaeff spilt for klubben. De har også hatt trenere som nåværende Portugal-trener Carlos Queirós, Sør-Afrika-trener Carlos Alberto Parreira og La Galaxy-trener Bruce Arena.

Klubben spiller på Red Bull Arena, en fotballbane som har kapasitet til i overkant av 25 000 tilskuere. Stadionet er plassert i New Jersey.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere