Brentford bekrefter overgangen på Twitter. Den danske 29-åringen har signert en avtale ut sesongen.

Det betyr at Eriksen gjør comeback på fotballbanen etter ikke å ha spilt på syv måneder. Under sommerens EM-sluttspill kollapset dansken på banen med hjertestans. Han har senere fått operert inn en hjertestarter.

Da dansken kollapset på banen i sommer var han under kontrakt med italienske Inter, men han har senere blitt frigitt av Serie A-klubben som en følge av hendelsen.

Spillere med hjertestarter, får ifølge regelverket, ikke lov til å spille i den italienske ligaen. Allerede kort tid etter at han ble løst fra kontrakten med Inter, antydet agenten at Eriksen ønsket å fortsette karrieren et annet sted.

Får dansk manager

Siden Brentford har dansk manager i Thomas Frank, er det kanskje ikke så oppsiktsvekkende at midtbanespilleren nettopp valgte landsmannens klubb.

Frank har hatt Eriksen på aldersbestemte landslag i Danmark tidligere.

- Jeg ser fram imot å jobbe med Christian igjen. Det er en stund siden sist jeg trente ham og mye har skjedd siden den gang. Christian var 16 på den tiden og har blitt en av de beste midtbanespillerne som noen gang har spilt i Premier League. Han har vunnet trofeer rundt om i Europa og er en stjerne på landslaget, sier Frank.

- Vi har benyttet oss av en utrolig mulighet til å hente en verdensklassespiller til Brentford. Han har ikke trent med et lag på sju måneder, men han har jobbet bra på egenhånd. Han er i form, men vi må få ham i kampform og jeg ser fram imot at han skal jobbe med våre spillere og trenere for å nå et høyest mulig nivå.

Imponerende karriere

Christian Eriksen startet karrieren i Odense, men ble hentet til talentfabrikken i nederlandske Ajax i ung alder. Der utviklet han seg til en solid spiller og han ble stadig vekk koblet med større klubber i blant annet Premier League.

I 2013 falt valget på londonklubben Tottenham. De betalte rundt 11 millioner pund for midtbanespilleren og han ble en stor suksess for de hvite.

På 305 kamper for Tottenham, scoret Eriksen 69 mål. Selv om det ikke ble noen trofeer med Spurs, spilte han Champions League-finale i 2019.

I januar 2020 gikk veien videre til Inter i Serie A. Der var han med å vinne ligatittelen i 2020/21-sesongen.

Eriksen har 109 kamper og 36 scoringer for det danske landslaget.