Gå til sidens hovedinnhold

Eriksen med melding fra sykesengen

Danmark-stjernen takker for den massive støtten han har mottatt.

Lørdag segnet Christian Eriksen om under en EM-kamp mot Finland og dansken ble liggende livløs på banen mens han fikk behandling.

Det skal ha vært hjerteproblemer som er årsaken til kollapsen. Hendelsen har rystet fotballverdenen og mange var sterkt preget som en følge av det som skjedde.

Eriksen: - Jeg har det bra

Senere har det blitt kjent at tilstanden er stabil for Inter-spilleren og tirsdag morgen ga han for første gang livstegn fra seg med en melding på Instagram.

- En stor takk for alles kjærlige og utrolige hilsener og meldinger fra alle verdens hjørner. Det betyr veldig mye for meg og familien min, skriver han.

- Jeg har det bra - forutsetningene tatt i betrakting. Jeg må fortsatt gjennom noen undersøkelser på sykehuset, men jeg føler meg bra, skriver dansken.

LES OGSÅ: Mannen bak «nye England» ble hånet av fotballtoppene: – Folk lo av ham

Nå håper Eriksen på litt dansk dynamitt i de kommende EM-kampene.

- Nå skal jeg heie videre på Danmark-gutta i de kommende kampene. Spill for hele Danmark, skriver Inter-proffen på Instagram.

Snakket om hendelsen

Mandag morgen fortalte tre danske spillere, Kasper Schmeichel, Martin Braithwaite og Pierre-Emile Højbjerg, om hvordan de opplevde den dramatiske hendelsen.

- Det er en voldsom opplevelse å se en venn ligge og kjempe som han gjorde. Det blir man veldig rørt av. Men han er her i dag. Jeg er meget takknemlig til alle de som hjalp ham. Det er et mirakel, sier keeper Kasper Schmeichel.

Keeperen bekreftet også at han og Kjær har besøkt Eriksen på sykehuset:

- Jeg er meget takknemlig og glad, sier Schmeichel.

LES OGSÅ: Schmeichel sterkt kritisk etter Eriksen-hendelsen: - Det var ikke rettferdig

- Vi snakket om alt og ikke noe. Det viktigste er at han har det bra. Han har opplevd noe som vi andre ikke har opplevd. Han har en helt annen opplevelse av situasjonen. Det var deilig å snakke med ham og nå har vi en stor jobb som vi skal prøve å navigere oss gjennom, forteller Leicester-spilleren.

- Bilder i hodet

Barcelona-spiss Barithwait forteller om en sjokkerende opplevelse.

- Det var viktig for meg personlig, jeg var tett på ham og så masse og har noen bilder i hodet jeg skulle ønske jeg ikke har. Det var veldig godt å se han være seg selv igjen.Det var en forferdelig opplevelse. Det har ikke vært gode dager. Christian har det bedre, sier han.

Barcelona-spilleren sier det var vanskelig å holde fokus i andre omgang mot finnene. Danmark tapte til slutt kampen med 0-1.

- Mine tanker var et annet sted i andre omgang. Det var ikke det beste tidspunkt å spille en fotballkamp, sier han.

LES OGSÅ: Jamal (18) forbløffet allerede som sjuåring: - Har aldri sett noe slik

- Vi har merket en enorm støtte. Det er noe vi setter utrolig stor pris på. Vi er ekstremt takknemlige for det. Vi er mer enn ett lag. Jeg er utrolig stolt over å være en del av disse menneskene. Det er noe helt unikt, sier Braithwaite.

- Uhyggelig

Højbjerg, som til daglig spiller for Eriksens gamle klubb Tottenham, opplevde også Eriksens kollaps på nært hold.

- Jeg ser Christian ligge der og kikke inn mot banen og øynene er hvite, det synes jeg ser veldig bekymringsfullt ut. Så ser jeg Simon Kjær styrter av sted og så begynner man å tenke hva skjer her. Jeg går langsomt over mot benken, sier han.

LES OGSÅ: Eriksen snakket med lagkameratene i videomøte

- Der kommer flere og flere fra førstehjelp over og jeg kan se at Simon vifter med armene. Jeg står lenge med trenerne og snakker og jeg kan se at det er noen armer som beveger seg med førstehjelp. Det var uhyggelig, forteller han.