Før sesongen var Kristian Eriksen (27) jaktet av Rosenborg. Nå er han klar for en av klubbens aller argeste konkurrenter, nemlig Molde.

Klubben bekrefter kjøpet på sine hjemmesider. Overgangssummen skal ifølge TV 2 ligge på omtrent 15 millioner kroner.

- Veldig spennende med nye utfordringer! Jeg seg fram til å møte nye lagkamerater, og folk både i og rundt klubben. Det blir en litt annen hverdag, men en utfordring jeg gleder meg veldig til, sier Kristian Eriksen til Molde nettsted.

Mandag skal både Molde og Bodø/Glimt ha kjempet om signaturen til Eriksen. Begge klubbene ønsket fortgang, ettersom at spilleren måtte være på plass i løpet av dagen for å bli registrert i troppen til europacupkampene.

Les også: Bekrefter bud på Eliteserien-profilen

– Jeg ønsker en overgang til Molde nå. Jeg digger Kamma, men må tenke på meg selv og min egen karriere også. Jeg synes dette er fin mulighet og gir mye tilbake til klubben. Det er mer enn noen annen Kamma-spiller har blitt solgt for. Jeg kom tross alt gratis tilbake til klubben for to år siden, sa Eriksen til HA etter 0-1-tapet for tabelljumbo Kristiansund lørdag.

Les også: LSK kan møte tyrkisk storlag - antatt enklere for Molde og Viking

Eriksen har startet samtlige av HamKams kamper i Eliteserien denne sesongen. Han står med fire mål og tre målgivende pasninger.

Forrige sesong var 27-åringen en svært sentral brikke da HamKam sikret opprykk til det øverste nivået under Kjetil Rekdal. Da leverte han 13 mål og ni målgivende fra sin midtbaneposisjon.