Eriksen reddet Spurs og sikret viktige poeng

MATCHVINNER: Christian Eriksen avgjorde kampen da Tottenham trengte det som mest.

MATCHVINNER: Christian Eriksen avgjorde kampen da Tottenham trengte det som mest. Foto: Dylan Martinez (Reuters)

Tottenham prøvde og prøvde - til slutt tok Christian Eriksen saken i egne hender.

23.04.19 23:46

TOTTENHAM - BRIGHTON 1-0:

Tottenham stanget og stanget uten resultat mot nedrykkstruede Brighton. Da hjemmefansen var i ferd med å gi opp, dukket Christian Eriksen opp og banket inn seiersmålet.

Seieren sender Spurs opp på 70 poeng og gir et berettiget håp om Champions League-spill også neste sesong.

Etter sliteseieren var Tottenham-manager Mauricio Pochettino stolt av sine elever.

- Laget er ikke så friske og skarpe som vi skulle ønske, ikke bare i beina, men også i hodet. Vi må gratulere spillerne. Jeg er så stolt av dem, sa Pochettino ifølge BBC.

- Det handler alltid om selvtilliten din. På lørdag står en ny tøff kamp mot West Ham for tur. Vi må være selvsikre. Laget gjør en fantastisk innsats etter tøffe kamper mot Manchester City, sa Pochettino videre.

Sjanse på sjanse

Brighton forsvarte seg som helter i den første omgangen, og det var smått utrolig at lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Da hadde Tottenham hatt 12 avslutninger og både Lewis Dunk og Shane Duffy hadde klarert Spurs-avslutninger på streken.

Nærmest var Dele Alli, som like før pause på vakkert vis tok ballen ned og avsluttet i steget, via fingrene til keeper Matt Ryan og i låret på en god og heldig Duffy.

Spurs-trykket fortsatte også i den andre omgangen, og de nedrykkstruede gjestene slet med i det hele tatt å komme seg over midtbanen.

Byttet inn Janssen

Brighton lå lavt, og det ble etter hvert en prøvelse å brodere seg gjennom forsvarsmuren. Etter halvspilt andre omgang gikk Danny Rose får et avslutning fra høyrebeinet med distanse. Venstrebacken fikk bra trykk i skuddet, men Ryan fanget ballen etter først å ha slått den rett opp i lufta.

FIKK SJANSEN: Vincent Janssen ble byttet inn for Tottenham i sluttminuttene. Nederlenderen har ikke spilt for London-laget siden august 2017. Foto: Dylan Martinez (Reuters)

Like etterpå var det Toby Alderweireld sin tur. Midtstopperen mottok ballen inne i Brighton-boksen, dro seg rett på utsiden av sekstenmeteren, før han avsluttet - i innsiden av stanga og ut.

I et desperat forsøk på scoring sendte Mauricio Pochettino Vincent Jansson på banen de siste ti minuttene. Nederlenderen har vært helt ute i kulda og ikke spilt en kamp for Spurs siden han kom inn mot Chelsea i august 2017.

Etter 88 minutter falt avgjørelsen. Da tok Christian Eriksen saken i egne føtter og dunket inn seiersmålet med venstrebeinet fra 25 meter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.