BRENTFORD - NEWCASTLE 0-2:

Kristoffer Ajer og hans Brentford begynner for alvor å havne i nedrykksstriden etter et sju tap på de siste åtte ligakampene.

Lørdag fikk londonklubben en særdeles skjev start mot Newcastle, et av de andre lagene som kjemper for fortsatt Premier League-status neste sesong.

Midtbanespilleren Josh Dasilva spilte bare sin andre kamp fra start på toppnivået da han ble korrekt utvist. Allerede i ellevte spilleminutt måtte han forlate gresset for en horribel stempling mot Matt Targett.

Les også: Reagerte på det som hendte: - Forskjellen på United og topplagene

Etter en gjennomgang av situasjoen med VAR-repriser hadde dommer Mike Dean lite annet valg enn å ta fram det røde kortet.

Dasilva forsøkte nok å skjerme ballen unna Targett, men endte opp med trampe med stor kraft på siden av leggen til Newcastle-backen.

Situasjonen preget selvfølgelig det hardt pressede Brentford-mannskapet til trener Thomas Frank.

Rørende velkomst

Likevel kom utvisningen, baklengsmålene og enda et nederlag litt i skyggen av hendelsen som fant sted like etter sidebyttet.

Danske Frank forberedte en endring som fikk hele stadionet i Brentford til å reise seg og applaudere. Sju minutter etter pause kom nemlig byttet en hel fotballverden har ventet på.

Christian Eriksen sto endelig klar for å få sine første minutter i kamp, etter å ha falt om med hjertestans i Danmarks EM-kamp mot Finland i fjor sommer.

- Dette er et stort øyeblikk. 259 dager etter hjertestansen er Christian Eriksen tilbake på fotballbanen, sa TV 2-kommentator Jonas Gjøen.

Den danske fotballstjernen erstattet landsmann Mathias Jensen i et håp om å hjelpe Brentford tilbake fra 0-2 og en spiller mindre på banen.

- Det er smått utrolig at vi får se den danske maestroen tilbake i Premier League. Det er et følelseladd øyeblikk, tilføyde Gjøen.

Les også: Klæbo var ille ute. Så skjedde noe helt avgjørende

Det ble ikke flere scoringer i Vest-London. Ajer, Eriksen og Brentford har en tøff tid foran seg i kampen for å overleve i Englands øverste liga.

De kommende oppgjørene mot to andre nedrykkskandidater, Norwich og Burnley, blir særdeles viktige.

- En fantastisk følelse

- Om man ser bort ifra resultatet er jeg en glad mann. Etter å ha vært gjennom det jeg har vært gjennom er det å være tilbake en fantastisk følelse, sa Eriksen til Sky Sports etter kampen.

30-åringen ble gjenopplivet på banen i Parken i København etter han falt om under kampen under fjorårets fotball-EM.

I ettertid har han fått operert inn en hjertestarter som gjorde det mulig å spille fotball igjen. Å fortsette hos tidligere arbeidsgiver Inter var derimot umulig. I italiensk fotball tillates ikke spillere som har operert inn hjertestarter på profesjonelt nivå.

Lørdag var Eriksens aller nærmeste på plass blant publikummerne.

- Alle er her. Familien min, foreldrene mine, barna mine, svigermoren min og noen leger som har hjulpet meg. Det de har vært gjennom er enda tøffere enn hva jeg har vært gjennom, fortalte dansken.

Utnyttet overtallet

Scoringer av tidvis utskjelte Joelinton og Joe Willock i den første omgangen sikret Newcastles fjerde seier på de siste fem ligarundene.

Geordiene passerte også Brentford på tabellen med tre nye poeng. Newcastl ligger nå på 14.-plass, ett poeng foran londonlaget på plassen bak.

Ajer tapte luftdullen mot Joelinton da den omskolerte spissen stanget inn kampens første mål etter 33 minutter.

Brasilianeren har fått en ny rolle som indreløper under manager Eddie Howe, og var resolutt da han steg til værs på innlegget fra Ryan Fraser.

Norge-midstopper Ajer pådro seg seinere et gult kort. Han ble byttet ut knappe 20 minutter før slutt.

Like før ordinær spilletid i den første omgangen var over kontret Joe Willock inn den andre Newcastle-scoringen etter en svak corner fra hjemmelaget.

Avslutningen til det tidligere Arsenal-talentet var av ypperste slag, og Brentford-keeper David Raya var sjanseløs på å hindre et nytt baklengsmål.