RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eriksson snakker ut

Sist oppdatert:
En hardt presset Sven-Göran Eriksson snakket torsdag for første gang om den påståtte affæren med en sekretær i det engelske forbundet.

Presset på Sven-Göran Eriksson har vært enormt helt siden han overtok som engelsk landslagssjef. Nå er det verre enn noen gang - etter at forholdet til sekretæren Faria Alam ble avslørt.

Normalt nekter den sindige svensken å uttale seg om sitt privatliv.

Feilmelding av FA
Nå velger han å bryte dette prinsippet. Torsdag sendte Eriksson ut en pressemelding, hvor han hevder at han ikke har villedet sin arbeidsgiver.

«Jeg har ikke på noe tidspunkt verken bekreftet eller avkreftet noe som helst forhold til Faria Alam», sier den engelske landslagssjefen.

Det engelske fotballforbundet sendte først ut en pressemelding og benektet at Eriksson var involvert seksuelt med sekretæren Faria Alam. Men avisene avslørte dette som løgn, og dermed måtte forbundet krype til korset og innrømme at dette likevel var tilfelle.

Engelsk presse krever nå at svensken trekker seg som landslagssjef. Flere av styremedlemmene i forbundet skal være av samme mening.

«Forstyrret»
«Jeg har et prinsipp om at jeg aldri kommenterer mitt privatliv. Dette prinsippet har alltid blitt forstått og akseptert av min arbeidsgiver, det engelske fotballforbundet.»

«Men, jeg har blitt så forstyrret av den siste tidens unøyaktige kommentarer og spekulasjoner om min profesjonelle integritet at jeg føler at jeg må komme med en uttalelse», skriver Eriksson.

Han hevder at han ikke visste om pressemeldingen det engelske forbundet sendte ut på vegne av Faria Alam mandag 19. juli, og verken han eller hans rådgivere ble heller spurt til råds før forbundet sendte ut den neste pressemeldingen lørdag 24. juli.

«Jeg ser derfor fram til å få muligheten til å diskutere dette med forbundet neste uke, og deretter ser jeg fram til vår kvalifisering til VM i 2006. Jeg vil ikke komme med ytterligere kommentarer før forbundets undersøkelse er avsluttet.»

Dyr mann å sparke
Tidligere har Eriksson vært i hardt vær på grunn av et forhold til Ulrika Jonsson, som han hadde mens han var samboer med Nancy Dell'Olio. Han fikk også tøff medfart i engelsk presse da han forhandlet med Roman Abramovitsj om jobben som manager i Chelsea.

Eriksson er verdens best betalte landslagssjef, og vil ha krav på en enorm erstatning dersom forbundet velger å si ham opp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere