RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Erikssons skjebnemåned

Det engelske fotballforbundet tryglet Sven-Göran Eriksson om å forlenge kontrakten som landslagssjef. Men snart kan de komme til å sparke ham hodestups ut.

Sven-Göran Eriksson har gjort en god jobb som sjef for det engelske landslaget etter at han ble utnevnt i oktober 2000.

Ett tap på 19 kamper
Tapet for Brasil i VM er faktisk den eneste sportslige smellen Eriksson har gått på i sine 19 konkurransekamper som engelsk landslagssjef.

Svensken overtok et engelsk landslag uten selvtillit, etter at Kevin Keegan ledet laget til et 0-1-tap for Tyskland i den første VM-kvalikkampen høsten 2000 og vikarmanager Howard Wilkinson måtte nøye seg med 0-0 i Finland.

England lå sist i sin kvalikgruppe da Eriksson overtok.

Opptur i Tyskland
Den store oppturen kom med 5-1-seieren over Tyskland i september 2001 - på bortebane. Oppturen stoppet ikke før Brasil stod på motsatt banehalvdel i kvartfinalen i VM i 2002, en kamp England tapte 1-2.

Utenfor banen har tiden som engelsk landslagssjef vært langt tyngre.

Først dukket Ulrika Jonsson-saken opp, deretter reagerte engelsk media kraftig da svensken innledet diskusjoner med Chelsea-eieren Roman Abramovitsj om en jobb i londonklubben.

Forlenget kontrakten
I mars signerte imidlertid Eriksson en kontraktforlengelse med det engelske forbundet, og forpliktet seg til å trene England i ytterligere to år. Skal svensken sitte i jobben så lenge, er han imidlertid avhengig av en viss suksess i Portugal.

En plass i semifinalen er trolig minimumskravet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere