RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: Cornelius Poppe/Scanpix)

Erkerival slo Thorkildsen

Sist oppdatert:
Spydesset Andreas Thorkildsen måtte se seg slått av finske Tero Pitkämäki søndag.

Tero Pitkämäki vant søndagens spydkonkurranse på hjemmebane i Kourtane med et kast på 87,78 meter. Andreas Thorkildsen tok andreplassen med 87,24 meter. Begge noterte seg for personlig årsbeste i Finland.

- Han kaster over 87 meter og det er sterkt nå. Som trener Åsmund Martinsen sier har han fremdeles en del å gå på i tilløpet, Andreas har nemlig nettopp startet med å trene med fullt tilløp, sier sportssjef Ketil Tømmernes til Nettavisen.

Er det litt bittert å tape for erkerival Pitkämäki?

- Han ønsker jo alltid å vinne, men det er jo så små marginer i denne idretten. Denne gangen var Tero noen centimeter foran, neste gang kan det hende Andreas trekker det lengste strået, sier Tømmernes.

Et av Thorkildsens store mål denne sesongen er Bislett Games 15. juni. Tømmernes tror stevnet i Oslo blir en opptur for norske friidrettsutøvere.

- Sett med norske øyne blir jo årets Bislett Games en veldig stor begivenhet. Vi stiller med mange flotte utøvere på startstreken, og 30 av dem er norske. Man må huske at det er i konkurranse utøvere tar steget opp på et internasjonalt nivå, så Bislett Games blir veldig god matching for oss, avslutter sportssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere