*Nettavisen* Sport.

Erkerivalen nektet Dortmund mål

FINALEKLAR: Anthony Annan og Schalke 04 er klare for den tyske cupfinalen. Foto: SCANPIX / REUTERS / Ina Fassbender

Anthony Annan spilte fra start for Schalke og bidro til at serielederen gikk målløse av eget gress.

05.02.11 08:36

B. DORTMUND - SCHALKE 0-0:

Før sesongen 2010-2011 satte Schalke seg et mål. Etter fire annenplasser det siste tiåret skulle klubben endelig ta det siste steget helt opp. Tiden var inne for at Gelsenkirchen-klubben skulle hente hjem sitt første ligamesterskap siden 1958.

Schalke investerte tungt i nye spillere, og superstjerner som Raúl og Klaas-Jan Huntelaar ble kjøpt inn for å sørge for scoringer. Det skulle fravriste Bayern München tronen som den dominerende klubben i Tyskland.

Ikke som planlagt
Men da sesongstarten kom gikk kampene alt annet enn på skinner. Både Schalke, og til en viss grad Bayern München, rotet det til for seg gang på gang og mistet tidlig kontakten med tabellteten.

Mainz førte an innledningsvis, men dabbet etter hvert av. I stedet var det Borussia Dortmund som overtok førsteplassen. Siden har gultrøyene holdt stand med god margin ned til konkurrentene.

Lite irriterer nok Schalke-fansen mer enn akkurat det. Det som skulle bli deres jubelsesong forvandlet seg i stedet til et mareritt, der det i stedet var laget fra nabobyen i North-Rhine Westphalia som gikk fra seier til seier.

1-3-tapet hjemme for Dortmund på Veltins Arena i fjor høst markerte bare starten på elendigheten.

Neuer reddet Schalke
Fredag var det tid for hevn i det omvendte oppgjøret på Westfalenstadion. Innbitte Schalke-spillere gikk i krigen fast bestemte på å nekte Bundesligaens mestscorende lag å feire nye mål foran sine stappfulle tribuner.

Høres dette ut som en perfekt debutanledning for nyervervelsen Anthony Annan? Jo da. Den tidligere Rosenborg-spilleren fikk ganske riktig tillit fra start hos bortelaget, og spilte til det gjensto et snaut kvarter.

Men det var gjestekeeper Manuel Neuer som sto for det meste av oppryddingsarbeidet i Dortmund. Den ettertraktede tyske landslagsmålvakten reddet gang på gang Schalke fra et nytt tungt nederlag.

Oppgjøret endte målløst og Schalke-fansen kunne reise hjem med visshet om at klubben ikke hjalp fienden enda et steg nærmere seriegullet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag