Erlandsen: - Vi var elendige

ÅRÅSEN (TV 2 Nettavisen): Arne Erlandsen har full forståelse for at Lillestrøm ble pepet av banen etter første omgang.

24.05.04 07:45

At publikum buet av laget etter førsteomgangen, har han full forståelse for.

- Vi var elendige, og de har all mulig grunn til å forvente mer av laget, sier Erlandsen til TV 2 Nettavisen.

Det er det mange som gjør, men etter tre runder med stinn brakke på Åråsen, var det søndag godt under halvfullt (4.637). Fortsetter hjemmelaget å spille på denne måten, så vil det komme enda færre i tida som kommer.

Arne Erlandsen er imidlertid ikke videre bekymret for sin egen fremtid, tross murringa på Åråsen.

- Nei, sånt kan jeg ikke la meg stresse av. Hvis jeg lar meg påvirke av slikt, hva kan jeg da forvente av mine egne spillere?, spør Lillestrøm-treneren.

Les kampfakta, spillerbørs og referat fra Lillestrøm - Sogndal her

Krevde seier
Med kun fire målsjanser på nitti minutter mot et nedrykkstruet bortelag, er det kun de tre poengene som gleder Lillestrøm-supporterne.

Det merkes når det er misnøye på Åråsen, og før hjemmekampen mot Sogndal var det en tydelig skeptisk supportermasse som kun hadde et krav for dagen:

Seier.

Arild Sundgot
Det fikk de – så vidt. Men for tiden er det bare Arild Sundgot som skiller det gamle storlaget fra 70-og 80-tallet (fire serie- og fire cupmesterskap) fra nedrykksplass.

Den tidligere Hødd-spilleren klarer ikke å stoppe å score for tiden, og har så langt notert seg for fem nettkjenninger på sine åtte seriekamper. Bare Odds Christian Flindt Bjerg har flere, med sine seks. I treningskampene før sesongen scoret vestlendingen 15 mål, og han står dermed 23 baller i ”løkposen” på de siste månedene. Han seiler dermed opp som en av de største favorittene til årets toppscorertittel, men 26-åringen nekter likevel å ta av.

- Det er klart det er gøy å score, men noen spesielle mål for sesongen har jeg ikke satt meg.

At han likevel er inne i sin beste sesong som fotballspiller, må han likevel innrømme. Tidligere har han ni mål (i 2001) som sin personlige rekord, men at den rekorden ryker fort, er det liten tvil om - så frem til han er i stand til å spille.

- Endelig har jeg fått holdt meg frisk og skadefri, og da blir det en helt annen situasjon, sier den lett skadeforfulgte Lillestrøm-spissen til TV2 Nettavisen, som også hylles av lagkameraten Robert Koren.

- Arild er en meget dyktig spiller inne i boksen. Han vet hvor målet står, og er en veldig viktig spiller for oss.

Spissproblemer
Det har sloveneren, som i dag fikk spille på Lillestrøms høyreside i den samme rollen han har på det slovenske landslaget, helt rett i.

Skulle Sundgot derimot bli skadet, vil det imidlertid være krise for romerikingene. Magnus Powell er ute på ubestemt tid, og bak ham er det få, om noen alternativer. Mot Sogndal ble Pål Strand og nevnte Koren flyttet frem i noe som skulle forestille en 4-3-3-formasjon, men den fungerte bare på papiret. Hjemmelaget var slurvete, svake, sløve og scoringsvegrende, og kan ene og alene takke nevnte Sundgot for de tre poengene. Ikke bare var han hjemmelagets beste spiller og eneste målscorer. I tillegg fikk han et mål tvilsom avblåst for hands, og mente seg selv snytt for en ellevemeter like før slutt, men der stoppet omtrent også Lillestrøm-sjansene for dagen.

At målet skulle komme på et knallhardt straffespark etter at Koren hadde kjørt karusell med Sogndal-forsvaret før han ble meid ned av Kjetil Holvik, er ganske betegnede.

Nye spillerkjøp
Storinvestor Per Berg ser problemet.

- Vi ble baktunge i dag, og det er tydelig at vi ikke har nok alternativer fremover på banen, sier han.

Han utelukker dermed ikke nye innkjøp til sommeren, til tross for at han mener at alle de nye spillerne som kom til klubben i vinter, kan være årsaken til at Lillestrøm befinner seg skuffende langt nede på tabellen.

- Vi må hele tiden evaluere situasjonen. Vi har ingen spesielle i kikkerten, men jeg ser ikke bort i fra at vi henter inn nytt blod under overgangsvinduet i sommer, sier Lillestrøms mektigste mann til TV2 Nettavisen.

Til tross for at det er en viss misnøye med de resultatene Erlandsen har oppnådd denne sesongen, understreker Berg at han fortsatt har full tillit til Lillestrøm-treneren.

- Vi har alle ansvar for de resultatene vi hatt så langt, og Arnes (Erlandsens) stilling er ikke blitt vurdert av styret, sier den tidligere Lillestrøm-spilleren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.