WOLFSBURG-BORUSSIA DORTMUND 0-2

Erling Braut Haaland var den store forskjellen i lørdagens viktige kamp for Borussia Dortmund borte mot Wolfsburg. Kun seier var godt nok for å være med i kampen om Champions League-plassen, og når det gjaldt som mest stod Haaland frem og noterte seg for to avgjørende scoringer.

Spesielt hans andre scoring for dagen var av høy klasse, da 20-åringen mottok ballen på egen banehalvdel, løp fra hjemmelagets forsvar og plasserte ballen utagbart bak keeper.

- Han gjør resten selv. Han er på vei til å skyte Dortmund ett skritt nærmere Champions League, sier Viasport-kommentator Eivind Bisgaard Sundet etter scoringen, før han konkluderte:

- Haaland er et eventyr.

Se scoringen her:

Stjernekollega Jadon Sancho var tilbake fra start i lørdagens kamp.

- Han er veldig viktig. Han gjør sitt beste hver uke og jeg er glad for å være tilbake på banen med han, sier Sancho om Haaland etter kampen.

- Han hadde en eksepsjonell kamp og er så viktig for oss. Vi er veldig fornøyd med han, ikke bare på grunn av målene, men også alt annet. Dette var noe for YouTube. Vi er veldig fornøyd med han og i dag var han en veldig viktig del, sier trener Edin Terzic etter oppgjøret.

Viasport-ekspert Lars Tjærnås lot seg også begeistre av nordmannen.

- For et villdyr av en spiss Haaland er, fastslår han.

- Det er verdensklasse. Vi har en spiller i verdensklasse, oppsummerte Jan Åge Fjørtoft etter kampen.

Reagerte på Dortmund-spillerne: - Merkelig og rart

Wolfsburg fikk en kjempesjanse tidlig i kampen etter et langt innkast av Mbabu. Bak i feltet var Otavio plutselig helt fri, men på noe merkelig vis avsluttet han utenfor fra kort hold.

Etter tolv minutter presenterte Haaland seg for første gang da han mottok ballen etter en feilpasning av hjemmelaget. Nordmannen satte på farten og dro i fra Wolfsburg-forsvaret, før han kom seg fri inne i 16-meteren. Alene med keeper var spissen sikkerheten selv og sendte Dortmund i føringen.

- Den er så utrolig viktig for Borussia Dortmund. Det er en ekte Braut Haaland-scoring, sier Viasports Eivind Bisgaard Sundet.

Les også: Klopp i harnisk over det han fikk se. Kommer med advarsel

- Å slippe til Haaland med den farten og kraften der, da får du problemer, oppsummerte ekspert og tidligere Bundesliga-profil Rune Bratseth om scoringen i pausen.

Etter 38 minutter fikk Yannick Gerhardt en god mulighet til å utligne. Midtbanespilleren ble spilt fri, men avslutningen gikk i nettveggen.

To minutter før pause satt Haaland opp lagkamerat Marco Reus til en stor mulighet, men nærmest helt fri inne i feltet bommet veteranen totalt med touchen og misbrukte sjansen.

- Utypisk, konkluderte Bisgaard Sundet.

Bratseth bet seg også merke i Dortmund-lagets feilpasninger og tekniske feil. Han mente at en del av situasjonene ikke lignet på kvaliteten de gulkledde normalt viser.

- Merkelig og rart, oppsummerte han.

Se Haalands 1-0-scoring her:

Haaland avgjorde: - Ikke lett

Andre omgang var kun sekunder gammel da Wolfsburgs storscorer Wout Weghorst fikk en stor sjanse. Avslutningen fra 12-13 meter gikk like over tverrliggeren.

Fem minutter ut i omgangen fikk Haaland en lignende mulighet som han scoret på før hvilen. Avslutningen var hard, men denne gangen gikk skuddet rett på hjemmelagets keeper.

Stopper Manuel Akanji kom til enn farlig sjanse like etter på en corner. Headingen ble reddet på streken.

Med snaut en halvtimen igjen fikk stortalentet Jude Bellingham se sitt andre gule kort i kampen. Dermed måtte gjestene avslutte kampen med ti mann.

Etter halvspilt andre omgang var Haaland nok en gang frempå og doblet Dortmunds ledelse da han løp fra Wolfsburg-forsvaret og satt ballen bak keeper.

- Det er ikke lett det der, sa Bisgaard Sundet om Haalands prestasjon.

Det er tiende gang denne sesongen at Haaland scorer to mål i en Bundesliga-kamp.

Dortmund stod i mot med ti mann mot slutten av kampen og ligger nå henholdsvis ett og to poeng bak lagene på de to siste Champions League-plassene.