Gå til sidens hovedinnhold

Erling Braut Haaland målløs av banen da Manchester City tok første stikk

Manchester City viste seg som både ett og to nummere for sterke.

MANCHESTER CITY - BORUSSIA DORTMUND 2-1

Pep Guardiola og Manchester City trodde lenge de hadde kampen i sin hule hånd tirsdag kveld, men en sen scoring fra Marco Reus fikk balanse i regnskapet for de gulkledde før returoppgjøret i Tyskland - etter en tidlig scoring fra Kevin de Bruyne.

Se kampsammendrag her:

Så dukket Phil Foden opp i kampens siste minutt og sikret Guardiolas mannskap seieren på eget gress, og dermed et godt utgangspunkt før returoppgjøret.

Igjen ble det også store diskusjoner rundt dommerteamet og VAR-bussen underveis i oppgjøret.

Dommeren i fokus

Det var Borussia Dortmund som noterte seg for kampens første ordentlige sjanse, da Jude Bellingham testet Ederson i City-målet fra en vanskelig vinkel.

Åpningsminuttene på Etihad bar generelt preg av to lag som ikke ville gi bort noe gratis til motstanderen, men det var nettopp det som skjedde da Emre Can på klønete vis ga bort ballen til Riyad Mahrez drøye 20 minutter ut i kampen.

Få sekvenser senere fikk Kevin de Bruyne muligheten til å bredside ballen i mål fra kort avstand, og belgieren gjorde ingen feil da muligheten bød seg.

- De straffer feil nådeløst, og det er noe av det dummeste du gjør mot Manchester City - og her er synderen, sa Øyvind Alsaker da TV-bildene viste en tydelig skuffet Can etter hjemmelagets første scoring.

Like etter ble vondt nesten til verre for Can, i det Rodri gikk ned med tilsynelatende store smerter etter et sammenstøt i Dortmunds sekstenmeter. Ved første øyekast så det ut som syndebukken på 1-0-målet var skyldig i et høyt spark, men reprisene viste at Can i beste fall sparket i kneet til Rodri - som kanskje var inspirert av Rivaldo der han falt i bakken med hendene foran ansiktet.

I rettferdighetens navn skulle antageligvis Dortmund fått utligningen sin før pause, i det Bellingham snappet ballen fra en noe uoppmerksom Ederson. Bellingham trillet ballen i mål, men Ovidiu Haţegan hadde allerede blåst farlig spill.

Jadon Sancho, som ikke var i kamptroppen til storoppgjøret grunnet skade, la ut denne syrlige meldingen på Twitter:

- Denne dommeren må sjekkes, skrev Dortmund-stjernen. Klubben selv tok seg ikke tid til å tweete annet enn ?????? om situasjonen.

Det skulle også være City som tok med seg ledelsen i garderoben etter halvspilt oppgjør, i en omgang de lyskledde fra Manchester langt på vei dominerte hele veien.

City sikret godt utgangspunkt

Kampbildet fra den første omgangen vedvarte også etter hvilen, og City så ut til å ha god kontroll på tingenes tilstand innledningsvis i omgangen - med unntak av en situasjon hvor Haaland ikke klarte å overliste Ederson en mot en.

City fikk så en eventyrlig mulighet til å øke ledelsen etter 65 minutter, men Phil Fodens skuddforsøk gikk rett på Marwin Hitz i Dortmund-målet, som dermed fikk en grei oppgave med å få ballen ut av farlig sone.

Haaland var uvanlig usynlig denne kvelden, noe som åpenbart henger sammen med at angrepsspillet til Dortmund i store deler av kampen var helt fraværende. De gulkledde forsøkte ved flere anledninger å ta City på kontringer, men verken presisjonen eller kombinasjonene satt slik vi er vant til å se.

Det gjorde de i større grad for City, som kom til et par gode muligheter et lite kvarter før pause. Foden og De Bruyne fikk begge testet skuddfoten i løpet av kort tid, men det ble aldri det helt store.

Så, litt ut av ingenting, smalt det fra gjestene. Plutselig satt kombinasjonene, og Haaland fikk flikket Reus gjennom på mesterlig vis, og tyskeren var iskald alene mot Ederson og satt ballen elegant i mål.

Med det trodde nok de fleste at oppgjøret ville ende 1-1, men Citys stortalent Phil Foden ville det annerledes. Unggutten takket og bukket for en mesterlig pasning fra De Bruyne, og hamret ballen i Dortmund-nettet.

Flere mål skulle det heller ikke bli denne kvelden i Manchester, og dermed reiser Dortmund og Haaland tomhendte hjem til Tyskland, der de igjen vil få besøk av City om en drøy uke - med et utgangspunkt som absolutt åpner for en fartsfylt etappe også der.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka