Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ernst Lersveen: - Tror Petter er veldig lettet

Verdenscup ski nordiske grener. Lillehammer 20171201. Petter Northug jr. på fredagens pressekonferanse helgens verdenscup i langrenn.
Verdenscup ski nordiske grener. Lillehammer 20171201. Petter Northug jr. på fredagens pressekonferanse helgens verdenscup i langrenn. Foto: (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Tirsdag kveld tikket de første meldingene inn om at Petter Northug (32) kommer til å legge opp. TV 2-reporter Ernst Lersveen mener det er flott av skikongen.

TRONDHEIM/OSLO (Nettavisen): Like etter at Norges Skiforbund sendte ut invitasjon til pressekonferanse med Petter Northug på Scandic Lerkendal klokka 12 onsdag, «med fokus på hans framtid» som tema, begynte de fleste å regne ski-profilens dager som talte.

Det tok heller ikke lang tid før TV 2 og NRK erfarte at Northug selv kommer til å legge opp.

Nettavisen er på plass i Trondheim for å følge onsdagens pressekonferanse, og hele seansen kan du se live her.

LERKENDAL: Her skal Petter Northug sitte og fortelle om fremtiden som langrennsutøver.

Les også: Northug inviterer til egen pressekonferanse i Trondheim

Trønderen fortalte i november til et samlet pressekorps på Beitostølen at han kom til å gi seg i midten av desember om han ikke gikk fort på ski innen den tid.

Nå skal det hele være over, men TV 2-reporter Ernst Lersveen synes ikke det hele er leit eller trist.

- Fra mitt ståsted er det helt riktig. Jeg tror Petter er veldig lettet nå, han har nok mangla den gløden som han trenger for å være med i teten, forteller Lersveen til Nettavisen.

- Verdens viktigste i et tiår

Den erfarne sportsjournalisten tror Northug gjør klokt i å ikke tøye strikken mer.

- Jeg er veldig glad vi slipper å se klovnen Petter i et slags sirkus Northug. Det kler ikke han å komme loffende langt bak de andre konkurrentene. Jeg synes handlingen han gjør nå er flott, og det får meg til å tenke på alle de store øyeblikkene han har gitt oss, sier Lersveen videre.

TV 2-reporteren mener det blir feilslått å tro at langrennsløperen med to gull skal drive idretten sin videre til evig. Nå vil han heller se tilbake på hvilken fantastisk karriere han har hatt.

Les også: Northug-planen holder, ikke ny sykdom

ENIG: TV 2-reporter Ernst Lersveen mener det er helt riktig av Petter Northug å avslutte karrieren nå, selv om han personlig skulle sett at avgjørelsen hadde kommet etter VM i Falun.

- Han har vært verdens viktigste langrennsløper gjennom et tiår. Ingen har skapt mer oppmerksomhet til denne idretten. I den grad har han bidratt mye til at Skiforbundet har tjent så mye penger som de har gjort de siste årene, mener han.

Ekspertkollega fra samme kanal, Petter Skinstad, er enig i at Northug hevet sporten til et helt nytt nivå.

– Da mister man sirkus Northug med alt det måtte innebære av positive og negative sider. Man mister en som revolusjonerte langrennssporten. Han tok norsk og internasjonal langrenn opp på et helt nytt nivå både når det gjelder interesse og stjernestatus, sier Skinstad til TV 2.

Les også: Slik må Northug overbevise landslagsledelsen

- Vil savne det uforutsette

Sett under ett mener også Lersveen at Northug har hatt en massiv innvirkning på skisporten generelt.

- Det er klart interessen rundt han har smittet over på andre og resten av ski-verden. Til sammen har det blitt så mye avisoppslag og oppmerksomhet at det nesten er litt smånifst, sier reporteren.

Etter det han selv omtaler som en uhåndterlig Northug i ung alder, mener Lersveen med årene utviklet seg til å bli mer rolig i replikkene.

- Likevel vil jeg savne alt det uforutsette med han. Han kan ikke beskyldes for å være strømlinjeformet i hvert fall. Man visste aldri hva som kom fra den kanten.

Til tross for at den erfarne TV 2-journalisten støtter karrierevalget til trønderen mener han avgjørelsen burde kommet tidligere.

- Jeg har hele tiden ment at Petter burde ha brent opp skiene sine etter VM i Falun. Det har jeg fortalt han flere ganger også, humrer Lersveen.

UENIG: NRKs langrennsekspert mener Petter Northug gir seg for tidlig.

De ordene kommer derimot i sterk kontrast til hva NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland mener.

– Jeg synes det er veldig trist at Petter Northug gir seg på toppnivå i langrenn. Denne sesongen kunne han gjort et comeback med VM i Seefeld. Det passet han bra, og han hadde fortsatt tid til å kvalifisere seg, sier den tidligere langrennstreneren til NRK.

Pressekonferansen på Scandic Lerkendal skal starte onsdag klokka 12.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!