Errani og Sjarapova til Roland-Garros-finale

Foto: Mike Hewitt / Getty Images

Paris (NTB-AFP): Italienske Sara Errani og russiske Maria Sjarapova er begge klar for sin første finale i Roland Garros-turneringen i tennis.

07.06.12 19:49

Den italienske spilleren slo sensasjonelt australske Samantha Stosur med 7-5, 1-6, 6-3 i semifinalen og er klar for sin første Grand Slam-finale. Sjarapova har på sin side vunnet alle Grand Slam-turneringer unntatt Roland-Garros og blir lørdag stor favoritt til å skrive seg i den eksklusive klubben av spillere som har titler i alle fire.

Annenseedede Sjarapova gjorde kort prosess med tsjekkiske Petra Kvitova i den semifinalen. Den russiske stjernen brukte bare 77 minutter på å vinne 6-2, 6-3 og garantere at hun igjen blir verdensener.

Likevel var det Erranis seier som stjal overskriftene. Hun gråt av glede etter å ha sikret sin gjeveste skalp noensinne.

Sjetteseedede Stosur slo voldsomt tilbake i det neste, men kunne ikke hindre at den 25 år gamle grusspesialisten fra Italia tok hjem seieren med 6-3 i avgjørende sett. Det var hennes første seier mot Stosur på seks forsøk. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.