*Nettavisen* Sport.

Erstatter han Contador?

Foto: Luk Beines (AFP/Scanpix)

Italiensk presse kobler Stefano Garzelli til Team Saxo Bank.

18.01.12 13:34

Det er på det rene at Bjarne Riis har jobbet med å sikre seg Acqua & Sapones kaptein.

- Stefano (Garzelli) vurderte en overgang til Saxo Bank i august i fjor, da var partene nær en avtale. Etter et møte med generalmanager Palmiro Masciaerelli under Giro di Pandania, bestemte Stefano seg i stedet for å fortsette i Acqua & Sapone, forteller rytterens bror, Marco Garzelli til tuttobiciweb.com.

Det var storavisen La Gazzetta dello Sport som først skrev om den mulige overgangen i sin onsdagsutgave.

Erstatter eller hjelper?
Fordi Acqua & Sapone ikke fikk frikort foran årets Giro d’Italia, har overgangen blitt aktualisert igjen.

Garzelli & Co. ble blant annet forbigått av tyske Team NetApp – og dette får italienske medier til å spekulere i en overgang i etterkant av årets Milano-Sanremo.

Da vil Team Saxo Bank med sikkerhet vite om det blir som Alberto Contadors erstatter – eller som hans fortrolige hjelper i fjellheimen.

Skulle avslutte med giroen
I en alder av 38 år, er Garzelli fremdeles en av de sterkeste klatrekortene som finnes der ute.

Han vant Giro d’Italia allerede i 2000, og hentet hjem klatretrøyen i rittet under både 2009 og 2011-versjonen. I tillegg har han seks etappeseirer.

En overgang til Saxo Bank vil sikre ham innpass i rittet han elsker mer enn noe annet på denne jord. Enn så lenge tilbakeviser likevel personene rundt Acqua & Sapone-rytteren at det hold i opplysningene.

- Vi har ikke hørt noe siden vi snakket sammen i august, så jeg regner med at nyheten i Gazzetta i dag enten er gammel eller ubegrunnet. For oss, og spesielt for meg, høres dette tynt ut, forteller Marco som også er brorens agent.

Contadors ønske
Ifølge La Gazzetta er det Contador selv som har ønsket italieneren til laget.

Garzelli hadde opprinnelig tenkt å legge opp etter vårens giro, og da passet det svært dårlig med avslag fra rittarrangøren RCS Sport på søknaden om deltakelse i rittet.

Saxo Bank skal stå klare med en toårig avtale, men følger også situasjonen rundt Jakob Fuglsang tett.

RadioShack-Nissan-rytteren uttalte nylig at han var usikker på om det riktige for ham var å være i Johan Bruyneels rekker i gigantfusjonen mellom Leopard og RadioShack, akkurat nå.

PS! Alberto Contador har hatt en dopingsak rullende mot seg siden Tour de France i 2010. Nylig ble avgjørelsen i saken utsatt til slutten av måneden. Les mer om det her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.