NORGE - FÆRØYENE 4-0:

ULLEVAAL STADION / AKERSGATA (Nettavisen): Norge hadde få problemer med å slå Færøyene i fredagens EM-kvalifiseringskamp på Ullevaal stadion i Oslo.

BØRS: Slik spilte Norge mot Færøyene

Dermed innkasserte Lars Lagerbäck og hans menn tre poeng i sin gruppe, men kampen var uansett av liten betydning siden EM-toget etter alt å dømme allerede har gått for det norske landslaget med tanke på å kvalifisere seg til mesterskapet via gruppespillet.

Sørloth glitret

Mål av Tore Reginiussen og Iver Fossum tidlig i første omgang sørget i hvert fall for at det ble en grei transportetappe for Norge i fredagens kamp.

I andre omgang scoret Alexander Sørloth to ganger og sørget for at spikeren ble banket inn i kista.

- Det er selvfølgelig veldig deilig. Det handler om å gripe sjansen når man får den, og det følte at jeg gjorde i dag, sier Sørloth til Nettavisen.

Landslaget har i opptakten til Færøyene-kampen brukt mye tid på offensiv samhandling. Sørloths 4-0-scoring var som tatt rett ut fra treningsfeltet da Joshua King slapp en pasning fra Ole Selnæs mellom beina, til en bedre plassert Sørloth. Trabzonspor-spissen bøyde deretter ballen i krysset til 4-0.

- Vi har hatt mye fokus på det (offensiv samhandling), for vi må bli bedre på å spille sentralt, spesielt når vi har to spisser er det mulig å flikke og hoppe over, og det er kjempedeilig at vi klarer å ta med oss det vi gjør på trening inn i kamp, sier tomålsscoreren.

Landslagssjef Lagerbäck likte det han fikk se av Tyrkia-proffen.

- Det var veldig gøy, vi har jobbet mye med samhandling mellom spissene, og det var gøy å se Joshua og Alexander sammen. Spesielt den siste scoringen der Josh hopper over ballen, det er sånt man vil se. Det var også gøy for Alex, som ikke skulle starte, at han kommer inn og scorer to mål. Det er bra vi har konkurranse, sier Lagerbäck til Nettavisen.

LES OGSÅ: Fyrte opp bluss under landskampen

Sørloth skulle imidlertid i utgangspunktet ikke starte kampen mot Færøyene.

- Snakk om å gripe sjansen, utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Joshua King hastet gjennom pressesonen nærmest samtidig som dommeren blåste av for full tid. Han var godt fornøyd med tre oppskriftsmessige poeng.

- Det kunne vært mer, men alt i alt gjennomfører vi en ok kamp. Jeg synes vi startet bra de første 15 minuttene og så scoret vi to, men så slapp vi ned litt, men i annenomgang kom vi tilbake, sier han.

Han hadde målgivende på scoringen til Fossum, mens han på mange måter var arkitekten på den fjerde da han hoppet over ballen og på mange måter serverte Sørloth i bedre posisjon.

- Jeg kunne kanskje skutt der på siste, men jeg ser at Sørloth er i bedre posisjon, så da lar man den god. Godt lagspill, oppsummerer han.

Se intervju med Sander Berge etter Færøyene-kampen her:

Færøyenes danske landslagssjef Lars Olsen mener Norge var det klart beste laget på Ullevaal.

- Norge vinner fortjent, men jeg synes vi er i julegavehumør, for å si det sånn, sier Olsen.

- Mange har store forventninger til det unge, norske laget dere spilte mot i dag. Hvordan bedømmer du potensialet til det norske laget?

- Potensialet er der, det er helt sikkert. Det er et veldig ungt lag og har en vanvittig styrke i de høye ballene. Det er høye spillere, og alle baller inn i motstanderens straffefelt blir farlige. Nå manglet de også spillere, som Ødegaard og Haaland, og det er klart det er to spillere som vil gjøre Norge ytterligere farlig i angrep. Men jeg tror Norge får problemer rent defensivt når de møter bedre lag enn Færøyene, sier Olsen til Nettavisen.

- Hvilke spillere imponerte deg?

- Jeg synes de var farlige i angrep. Man kunne tydelig se at Joshua King er vant til å spille i Premier League. Man kunne ikke ta fra ham ballen. Jeg synes også Sørloth, i kraft av sin høyde, er giftig. Ellers er Sander Berge god og styrer midtbanen, slik han også gjorde i den første kampen mellom lagene. De tre synes jeg var veldig gode, sier Olsen.

Siste nytt om Haaland

Rett før kampstart fredag ble det nemlig klart at Erling Braut Haaland kjente smerter i kneet og ikke kunne spille kampen, slik han opprinnelig skulle. Sørloth kom inn som erstatter for den brennhete Red Bull Salzburg-spissen.

Haaland var satt opp i lagoppstillingen som ble sendt ut en drøy time før start.

Red Bull Salzburg-stjernen skal ha fått problemer under oppvarmingen og gikk derfor i garderoben sammen med Norges fysioterapeut.

Etter kampen utdypet Norges fysioterapeut Thomas Ødegaard hva som hadde skjedd overfor Nettavisen.

- Det er det samme som jeg har sagt hele veien. Han fikk en liten irritasjon på trening i går, sier Ødegaard til Nettavisen.

- Han kjenner det litt på oppvarmingen i dag. Ufarlig sak, men når han kjenner litt så er han ikke helt hundre og vi har friske folk på siden, så da ville vi ikke ta en sjanse verken med ham eller situasjonen, så det, sier Ødegaard.

- Kommer Malta-kampen for tidlig for ham?

- Nei, det tror jeg ikke, nødvendigvis, svarer fysioterapeuten.

- Han har gode sjanser til å rekke den kampen?

- Ja, det håper vi, sier han.

LES OGSÅ: Bekrefter interesse fra PL-gigant for norsk profil

Drømmestart

Sekunder etter kampstart ble også hett på Ullevaal stadion. Det ble fyrt opp bluss på tribunen. Maskerte mennesker sang «hater NFF» før de forlot stadion i protest.

Da selve kampen omsider kom i fokus, gikk det bare fire minutter før Tore Reginiussen sendte Norge i føringen.

Ole Selnæs slo en corner og inne i feltet viste veteranstopperen at han har timing i massevis. Reginiussen steg høyt til værs og stanget Norge i føringen.

Like etter skulle det bli mer. Norge vant ballen på midtbanen og rullet opp et fint angrep. Joshua King fikk ballen på kanten, brukte farten sin til å komme seg inn i boksen og slo mot Iver Fossum. Han avsluttet lekkert forbi Færøyenes keeper.

Den samme Fossum var nær ved å sette sitt andre mål for dagen etter et drøyt kvarter da Selnæs spilte ham gjennom, men denne gangen reddet keeper avslutningen.

Norge hadde full kontroll på kampen etter den gode åpningen og hadde flere sjanser til å øke ledelsen. Rett før pause kunne Alexander Sørloth fikset Norges tredje.

Joshua King sto igjen for framspillet etter å ha vartet opp med en småfrekk tunnel. Innlegget mot Sørloth var bra, men spisse headet utenfor fra god posisjon.

Lagerbäcks menn hadde likevel full kontroll med 2-0 til pause.

Sørloth-dobbel

Rundt 60 minutter var spilt da Norges tredje scoring kom. Sørloth, som altså fikk sjansen da Haaland måtte kaste inn håndkledet, sto for fulltrefferen.

Iver Fossum vant en andreball og fikk gitt videre til Sørloth. Trabzonspor-spissen grep sjansen og banket kula i mål på halv volley.

Like etter var samme mann på farten igjen. Norge rullet opp et strålende angrep. Selnæs slo mot King, men han var lur og lot den gå mellom beina videre til spissmakkeren. Dermed kunne Sørloth enkelt banke ballen opp i nettaket.

Norge nøyde seg med fire scoringer fredag kveld.