RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Sandefjord-spillerne Samuel Isaksen og Fredrik Thorsen jubler mens Molde- spiller Knut Olav Rindarøy i bakgrunnen kan styre sin begeistring under eliteserieoppjøret i Sandefjord
Sandefjord-spillerne Samuel Isaksen og Fredrik Thorsen jubler mens Molde- spiller Knut Olav Rindarøy i bakgrunnen kan styre sin begeistring under eliteserieoppjøret i Sandefjord Foto: Kurt André Høyessen/SCANPIX

Erstattere gjorde jobben for Sandefjord

Sist oppdatert:
Tor Thodesen har nok en gang bevist at han kan gjøre gråstein til gull. Sandefjordtreneren gav tre ”andrevalg” tillitt fra start. De svarte med å holde lekestue med gjestene fra Romsdalen.

SANDEFJORD - MOLDE 5-2:

SANDEFJORD: (TV 2 Nettavisen): Det var aldri tvil om hvem som ville raske med seg poengene fra Storstadion søndag. Hjemmelaget tok tak i kampen fra første stund, og Molde fikk ikke så mye annet enn været å glede seg over. Rutinerte spillere som Petter Rudi, Stian Ohr og Daniel Berg Hestad ble regelrett rundtspillt av et hardarbeidende Sandefjord-lag.

Og på venstrekanten holdt Erik Mjelde lekestue.


Storspilte
22-åringen, som fikk tillitt fra start på bekostning av Kari Arkivou, gjorde sin kanskje beste fotballkamp noen sinne. – Dette er det beste jeg har sett av Erik, i alle fall i Sandefjordtrøya. Det var rett og slett helt fantastisk, strålte Thodesen. – Dette viser at alt er mulig, bare gutta har rett holdning på banen.

Mjelde tegnet seg på scoringslista da han gav Sandefjord ledelsen 2-1 etter en drøy halvtime.


Debuterte
Med Andreas Tegstrøm ute med karantene, fikk Brian Waltrip (28) sin første kamp fra start i Tippeligaen. Amerikaneren viste seg så absolutt tillitten verdig.

Det samme gjorde Birger Madsen (24), som i sin hjemmedebut satte kronen på verket med Sandefjords femte mål. Bare et par dager etter at han signerte for det nyopprykkede tippeligalaget, ble han gitt tillitt fra start i midtforsvaret, grunnet Arnar Førsunds skade.

– Dette er Birgers første kamp fra start i Tippeligaen. Men vi følte likevel ikke at vi gamblet når vi sendte han utpå, kommenterte Thodesen. – Birger har erfaring, fart og duellstyrke. Likevel er det stor sannsynlighet for at vi kommer til å hente inn en stopper til.

Hull på byllen
Ekstra gledelig var det også at Fredrik Thorsen (30) endelig kunne skrive seg på scoringslista. Angriperen stod uten nettkjenninger så langt i årets sesong, og har derfor måttet tåle kritikk fra flere hold.

Thodesen tok likevel den rutinerte angriperen i forsvar: - Det er nå en gang sånn at spissenes innsats blir målt etter hvor mange mål de scorer. Men når det gjelder Fredrik, mener jeg det blir helt feil. Fredrik har blitt kalt Norges beste defensive spiss. Den tittelen synes jeg er treffende. Fredrik er god uten ball, og hans løpskapasitet er helt uvurderlig for oss. Men det er selvfølgelig veldig gøy at han scorer i dag.

Tommy Knarvik scoret sitt andre mål for sesongen da han la en corner direkte i lengste hjørne etter 49 minutters spill.

For Molde scoret Trond Strande og Papa Pate Diouf.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere