RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Esbjerg anker på nytt

Sist oppdatert:
Tromsø er fortsatt ikke sikret avansement til UEFA-cupen. Danske Esbjerg har protestert til UEFA for tredje gang etter tapet mot nordlendingene.

ALFHEIM (TV 2 Nettavisen): TROMSØ-AALESUND 1-1:

Her ser du alle målene fra den 19. eliteserierunden - gratis
Tabellen

Daglig leder Bjørn Tore Markussen i Tromsø IL bekrefter dette overfor TV 2 Nettavisen.

- Vi mottok en telefaks lørdag kveld fra UEFA, der vi gjøres kjent med at Esbjerg akter å anke avslaget. Vi må derfor forberede et nytt motsvar, sier Markussen.

Hirschfeldt ikke spilleklar
Bakgrunnen for hele farsen er at Tromsøs keeper Lars Hirschfeldt ikke var spilleklar til den første kampen mot Esbjerg, som Tromsø vant 1-0. Danskene sendte derfor inn en protest, som ble avvist av UEFA, etter at Norges Fotballforbund kunne bekrefte at Tromsø hadde handlet i god tro. Også Esbjergs anke ble avvist av UEFAs disiplinær- og kontrollkomité.

- Dette er etter min mening en skandale fra ende til annen, mener TIL-kaptein Ole Martin Årst, som også tidligere har luftet sine meninger om danskenes opptreden.

- Maken til dårlig sportsånd som det disse danskene viser, har jeg ikke opplevd - av noen. UEFA har gitt dem refs og påpekt at dette paragrafrytteriet ikke er forenelig med fair play. Likevel fortsetter de. De burde skamme seg, tordner han.

Holder fokus
- Blir dere spillere påvirket av denne støyen?

- Nei! Vi snakker om det, men det forstyrrer ikke konsentrasjonen vår på banen. Vi er fint i stand til å holde fokus på jobben vår som fotballspillere - og det burde kanskje også Esbjerg gjøre, sier han.

Nå vurderer Tromsø hvorvidt laget skal la seg representere i Geneve, når ankedomstolen skal gjennomføre høring i slutten av uka.

- Vi vurderer å reise til Geneve, men vi vil holde en tett dialog med NFF de nærmeste dagene, sier Markussen, som likevel understreker at Tromsø parallelt med behandlingen i Geneve, vil forberede seg til 1. rundekampen mot Galatasaray som opprinnelig planlagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere