RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Esbjerg runder av med seier

Foto: STEFAN WERMUTH (Reuters)
Sist oppdatert:
To danske lag skal gi gevinst på et vrient oddsprogram. Sjekk dagens oddstips!

Det er en salig blanding av objekter på langoddsen i dag. Vi finner italiensk Serie B, dansk 1. divisjon, tyrkisk 1. divisjon, FA-Cup, belgisk 2. divisjon, NFL, håndball, ishockey og ikke minst seriestarten i norsk bandy.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
47. Ullevål - Ready U 4,95
Det er seriestart i norsk bandy, og årets sesong spås i bli jevnere enn noensinne, en sesong der alle kan slå alle. Ullevål og Ready er vi veldig spente på, begge skal kunne hevde seg i toppen. Det er ikke lange biten mellom Ullevål og Gressbanen, og dette nabooppgjøret har mange forutsetninger for å kunne bli jevnt. Flere av spillerne kjenner hverandre, noen har spilt for begge klubber, ingen vil åpne serien med tap, og her er det ingen favoritt. Resultattips 4-4 og et langskudd sendes i vei mot U til 4,95.

Dagens avslag
19. Sampdoria - Vicenza H 1,40
Sampdoria har vært favoritter til lignende odds i mange hjemmekamper, men stort sett spilt uavgjort. Den tidligere storklubben i Serie A blir favoritter på hjemmebane igjen og har brukbare sjanser mot Vicenza, men ikke på langt nær gode nok sjanser til at 1,40 på H spilles hos oss. Denne glemmer vi på langoddsen og garderer på tippekupongen.

Dagens spill
Alle oddsspillere har sine spesialfelt. Noen er så spesialisert at de kun spiller på Liverpool-kamper, kun norsk 3. divisjon eller svensk ishockey, mens andre følger med litt her og der og har mange ligaer de leter etter gode spill i. Undertegnede hører til den sistnevnte gruppen, men selv med 81 objekter på langoddsprogrammet oppleves utvalget begrenset. Det er ett lag som utmerker seg og som skal spilles, det er Esbjerg i dansk 1. divisjon, men de kan ikke spilles alene. Vi bruker et kombinasjonsobjekt fra samme liga.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

34. Næstved - Esbjerg
Dansk 1. Divisjon. Næstved klarte 2-2 hjemme mot Vejle forrige helg, en opptur etter fire strake tap og kun to scoringer i hele oktober. Næstved ligger nederst, med 1-3-9 totalt og en stygg målforskjell på 13-31.

Næstved nevner ingenting om eventuelle skader i sin kampomtale.

Esbjerg hører hjemme i Superligaen, men de klarte ikke holde hodet over vannet i den jevne nedrykksstriden forrige sesong. Klubben lider sportslig og ikke minst økonomisk av å måtte ta en sesong i 1. divisjon, og noe annet enn opprykk er uaktuelt. De har klart å holde på flere av spillerne som holder Superliga-nivå, og selv om ingenting er sikkert når det gjelder fotball, våger vi allerede nå si at Esbjerg og Randers rykker opp denne sesongen. Esbjerg leder med 10-2-1 totalt og 32 poeng, Randers har 30 poeng og det er allerede 7 poeng ned til Vejle. Vi spilte Esbjerg borte mot Viborg for to uker siden, Esbjerg vant 2-1 i den vanskelige bortekampen der og fulgte opp med 4-1 hjemme mot Fredericia, deres fjerde strake seier. I dag spiller de sesongens antatt enkleste bortekamp, som også er høstsesongens siste.

Esbjerg har ikke kommet med noen tropp i skrivende stund, men forrige uke var det ingen nye skader, kun Morten Karlsen (m), Steffen Ernemann (m) Davidson Drobo-Ampem (f) som var ute, men det er gammelt nytt. Vi kjenner ikke til at det skal være nye skader i dag.

Esbjerg vant det omvendete oppgjøret 5-4, etter å ha ligget under til pause. Siden da har hjemmelagets form dalt og gjort dem til jumbo, mens Esbjerg har 8-2-0 på de ti siste. Dette skal være en borteseier, og selv om Esbjerg gjerne vinner med ett mål, tror vi fort de vinner med to eller fler mot ligaens svakeste. Esbjerg var i fyr og flamme da de vant 4-1 forrige helg, og de møter svakere motstand her. Vi spiller borteseier med to mål eller mer til 2,00.

29. AB - Blokhus FC
Dansk 1. Divisjon. AB København er blant de bedre hjemmelagene med sine 4-0-3 totalt. Tapene har kommet med 2-3 for Randers, 0-2 for Esbjerg, dette er topplagene, og litt mer overraskende 1-3 for Hjørring. Forrige helg ble det 1-0 på dagens bane mot Hobro. I dag spilles siste kamp før vinterferien og det er liten tvil om at Akademisk Boldklub har intensjoner om å runde av høsten med nok en hjemmeseier.

Klaus Lykke (m) er suspendert, mens Waltorp (k) er skadet. For dem som ønsker å gå ytterligere i dybden har AB skrevet en god forhåndsomtale på sine nettsider.

Blokhus fra Nord-Jylland er nyopprykket. Det har nå gått ti runder siden sist de vant, og det er helt tydelig at de ikke har tatt nivået i 1. divisjon spesielt godt. Det kommer blant annet av at et par viktige spillere som var med å sikre opprykket, forsvant til større klubber i sommer. Nå ligger de på nedrykk med 1-5-7 totalt. 0-2-5 på bortebane. De klarte 2-2 borte mot Hjørring forrige helg, i en kamp preget av hawaii-fotball og mange brente sjanser, men i følge rapporten en stor opptur for Blokhus, som vant dueller i større grad enn tidligere. Nå sier de rett ut at de forventer å vinne høstens siste kamp.

Blokhus er et amatørlag der det er trening fire ganger i uka og spillerne har vanlige jobber eller studier ved siden av fotballen. Således er det en prestasjon bare å befinne seg på nest øverste nivå, samtidig som alle skjønner at dette laget ikke kan vinne spesielt mange kamper.

Blokhus skulle ta ut laget etter trening lørdag ettermiddag, men har ikke lagt ut noen tropp på hjemmesiden sin i skrivende stund.

På Gladsaxe Stadion er det AB som bestemmer, og det er flott at Blokhus kommer hit med litt selvtillit etter to bortemål forrige runde. Deres eneste sjanse til poeng må være å legge alle mann i forsvar og gå for 0-0, men nå ligger det i kortene at Blokhus skal gå for seieren, og det tror vi straffer seg ganske raskt. De er ikke gode nok til å ta kommandoen i en bortekamp. Vi spiller hjemmeseier til 1,50. Dette gir oss en dobbel til 3 blank og vi setter 100 kroner. Spillefrist klokken 14.55.

29. AB - Blokhus FC 1,50 3,15 3,75
34. Næstved - Esbjerg (1-0) 2,15 3,50 2,00

Total odds 3,00

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere