Espen og Knut vil spille med stjernene

Foto: Dean Mouhtaropoulos (Getty Images)

Og dette er skjebneuken for de norske gutta.

12.12.11 11:44

Norge har i øyeblikket ingen mannlige golfspillere som hevder seg på aller øverste nivå, Europatouren eller PGA-touren.

Det kan Knut Børsheim (24) fra Bergen og Espen Kofstad (24) fra Oslo være i ferd med å gjøre noe med. De to begynte denne helgen på finalespillet av kvalifiseringsturneringen til Europatouren på PGA Catalunya utenfor Barcelona.

Og det gjør de med bravur. Kofstad lå på en delt femteplass etter de to første rundene, mens Børsheim lå på en 27. plass. De 30 beste etter seks runder får spille på Europatouren neste år.

Tredje runde er i gang nå, og du kan følge utviklingen til de norske gutta her.

- Må ikke bli stresset
Kvalifiseringen går over seks runder, noe som er veldig krevende. Det forteller Henrik Bjørnstad, som nå er landslagstrener. Han har spilt, og klart, kvalifiseringen til både Europatouren og PGA-touren.

- Trikset er å levere seks stabile runder. Det gjelder å ikke bli stresset. I løpet av seks runder kommer alle til å få litt trøbbel. Da er det viktig å legge det raskt bak seg og gå videre, sier Henrik Bjørnstad til Nettavisen.

- Han forteller at en kvalifiseringsturnering over seks runder er mer stressende og vanskeligere enn en ordinær turnering over fire runder. Også fordi det står så mye på spill. Det er veldig psykisk krevende, og vanskelig å få slappet av. Når man går av banen etter en runde er tenker man allerede på den neste, sier Bjørnstad.

Ferske
Han har likevel tro på at Kofstad og Børsheim har det som trengs for å klare seg gjennom kvalifiseringen.

- Det som taler til deres fordel er at de er såpass ferske, at de har alt å vinne. Det er ingen krise om det ikke går denne gangen. De har fremtiden foran seg, sier Bjørnstad.

Kvalifiseringsturneringen spilles på to ulike baner, Stadium Course og Tour Course, der Stadium Course blir ansett for å være et par hakk tøffere. Derfor var det spesielt imponerende at Kofstad gikk fire slag under par på Stadium Course søndag.

Med totalt åtte under par ligger han på en fin femteplass før tredje runde.

Børsheim gikk Stadium Course ett slag under par søndag, og er totalt fem slag under par før den tredje runden.

Både Kofstad og Børsheim var nær ved å sikre seg rett til spill på Europatouren gjennom sine prestasjoner på Challengetouren, som er nivået under de aller beste i Europa.

- Imponert
Bjørnstad er imponert over de to unggutta, og tror at de kan få en fin karriere.

- Espen er en veldig solid spiller. Han har ikke noen store svakheter. Han er spesielt god med lange jern. Jeg er imponert over det han har gjort i år. Han har det som trengs, sier Bjørnstad.

- Knut er ganske lik som Espen. Slår veldig rett og langt fra tee og gjør få feil. Det er to spillere som blir veldig spennende å følge, sier landslagstreneren.

De 30 beste får som nevnt spille på Europatouren, sammen med verdensener Luke Donald, Rory McIlroy og alle de andre stjernene. Men det er også viktig å komme seg så høyt som mulig blant de 30.

Det vil nemlig gjøre at man slipper til i flere og større turneringer. Dersom man er den siste som kvalifiserer seg, vil sjansene bli få og det blir viktigere å prester godt når man først får sjansen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.