RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Espens store kveld

Foto: SCANPIX
Sist oppdatert:
Espen Johnsen (27) la tabbene bak seg og viste gamle mestertakter da han reddet ett poeng for Strømsgodset.

ULLEVAAL STADION (Nettavisen) VÅLERENGA – STRØMSGODSET 0-0: Men elleve minutter før slutt holdt han på å tabbe seg ut igjen.

Den tidligere landslagskeeperen reddet alt som kom hans vei og viste at han på sitt beste fremdeles er en klassekeeper.

Han kastet seg i beina på André Muri og hindret en sikker scoring, han fikk fingertuppene på Jørgen Jallands flotte volleyskudd og han sto i veien da Rune Lange så ut til å nikke inn vinnermålet.

– Espen var en matchvinner for oss. Når du har vært involvert i halvannet baklengsmål i de første kampene, er det utrolig sterkt at han opptrer som i dag, sier Godset-trener Dag-Eilev Fagermo.

Nesten ny tabbe
Men etter en prikkfri kamp, holdt han på å gjøre det store nok enn gang 11 minutter før slutt. Johnsen viste sin usikkerhet i fotarbeidet og spilte ballen rett ut til en Vålerenga-spiller, som sendte innbytter Rune Lange helt alene gjennom. Alene med Johnsen forsøkte Lange å skru ballen i det lengste hjørnet, men Johnsen fikk fingrene på og reddet til corner.

– Det var kampens viktigste redning, helt klart. Ballen spratt opp da jeg skulle sentre, så jeg bommet helt med pasningen. Så kom Lange gjennom. Jeg er glad jeg tok den, sier Johnsen.

– Det var utrolig deilig med ett poeng her i dag. Jeg er fornøyd med mine prestasjoner, og synes hele laget sto på som gale.

Beholdt troen på seg selv
Selv om mange har begynt å kalle ham «Tabbe-Johnsen» etter to svake baklengsmål i løpet av de tre første seriekampene, påstår den tidligere Rosenborg-keeperen at han ikke har hatt noen tunge dager.

– Jeg begynner å få litt erfaring med motgang og vet hvordan jeg skal håndtere det. Jeg har stått i mål noen år nå, og som keeper har du gode dager og du har dårlige dager. Det viktigste er å beholde troen på seg selv, sier Johnsen.

VIF-fansen forsøkte og psyke ham ut ved flere anledninger, men Johnsen holdt hodet kaldt.

– Det plaget meg ikke i det hele tatt, sier Johnsen.

Men trener Fagermo var mektig imponert.

– Når 15 000 tilskuere på tribunen er ute etter ham kampen gjennom, er det sterkt at han spiller så bra. Espen reddet ett poeng for oss i dag, sier Fagermo.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere