*Nettavisen* Sport.

Espeseth jubler over gammel hjemmebane

Foto: (AFP/Scanpix)

NFF og Bergen kommune reddet Sandviken, som beholder Stemmemyren som hjemmebane.

24.01.07 16:24

For en måned siden nektet fotballforbundet å godkjenne Sandvikens hjemmebane Stemmemyren for spill i Toppserien. Onsdag snudde de etter at Bergen kommune lovet utbedringer på Sandvikens hjemmebane, og dermed slipper klubben å flytte til Fana.

- Jeg er veldig fornøyd, innrømmer Gro Espeseth. Sandvikens nye assistenttrener mener valget er alfa omega for Bergens-klubben.

- Absolutt. Hadde vi måttet flytte til Fana på den andre siden av byen, hadde det knapt kommet folk på kampene våre, og den gode stemningen vi har, ville forsvunnet.

Nå skal Stemmemyren forbedres med hjelp fra kommunen, noe som gjorde at NFF ga et muntlig tilsagn på at det ville bli gitt dispensasjon for at ILS hjemmekamper spilles på der i 2007. Gro Espeseth mener likevel at fotballforbundet kunne gå inn og hjelpe de kvinnelagene som er i samme situasjon mer aktivt.

- Kan ikke kommunen hjelpe klubber som sliter med å beholde hjemmebanene sine, synes jeg godt at NFF kunne bistå mer, sier den 34 år gamle fotballegenden til Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.