Manchester United har kun vunnet to av de seks siste kampene og presset øker naturlig nok på manager Ole Gunnar Solskjær som følge av den svake periode.

Mandag kveld publiserte storavisen The Telegraph en sak der det ble hevdet at det var intern misnøye med nordmannen i klubben og at fem profiler - deriblant Cristiano Ronaldo - var misfornøyd med managerens disposisjoner og valg.

Også de som følger klubben utenfra har bitt seg merke i Solskjærs oppførsel den siste tiden og nordmannen får nå kritikk for måten han håndterer pressen.

ESPN-journalist Mark Ogden, som følger Manchester United tett, sier til Nettavisen at United-sjefens håndtering av pressesituasjoner har vært dårlig i en lengre periode.

LES OGSÅ: Thorstvedt fnyser av teori om Salah: - Blir for voldsomt å tenke det

- Det har vært sånn i seks måneder nå, sier han til Nettavisen.

- Han leter etter unnskyldninger og legger skylden på faktorer utenfor klubben. Måten han gjør det på er egentlig ganske lite overbevisende, sier Ogden videre.

Kom med tirade

Nettavisen tok kontakt med ESPN-journalisten etter at den amerikanske sportsgiganten nylig la ut en video der Ogdens kollega, Gabriele Marcotti, kom med en tirade mot flere ting United-manageren har sagt den siste tiden.

Han mener nordmannen framstår lite ydmyk i måten han uttaler seg og trekker fram flere tilfeller fra den siste tids pressekonferanser som eksempel.

Marcotti slenger også inn en referanse til én av 1990-tallets store kultserier «The Larry Sanders Show» for å statuere poenget sitt. Serien gikk i perioden 1992 til 1998 med komiker Gary Shandling i hovedrollen. Den handlet om et fiktivt talkshow.

LES OGSÅ: The Telegraph: Fem United-stjerner er misfornøyd med Solskjær

- Når det gjelder Solskjær, så likte alle ham i starten. Nå klager han på dommerne her og Klopp der. Etter forrige kamp snakket han om Ronaldo: «Jeg vet hvorfor han ikke startet og han vet hvorfor han ikke startet, dere (i pressen) forstår ikke ... ».

- Bare slutt med det. En av mine favorittserier gjennom alle tider er «The Larry Sanders Show». Det er en episode der Hank, den artige makkeren, får jobben med å være vert for showet. Han er ydmyk, snill og alle liker ham. Neste gang han skal lede showet oppfører han seg på en veldig ubehagelig måte og plutselig er det ingen som liker ham. Det er litt det samme, Solskjær er mye bedre som «trivelige Ole» enn når han skal krangle. Husk, du er ikke José Mourinho, dette funker ikke for deg.

Ogden: - Svak og ikke tøff nok

Mark Odgen følger som allerede nevnt United tett og er ofte til stede både på pressekonferanser og i pressesonen med klubbens norske sjef. Han er enig i kritikken kollegaen kommer med og opplever det som om Solskjær takler det dårlig.

LES OGSÅ: United-stjernen viste tydelig misnøye med Solskjærs valg. Nå svarer nordmannen

- Det virker som han prøver å kjøre det samme spillet som sir Alex Ferguson gjorde, men tidene har forandret seg og Ole er absolutt ikke sir Alex når det kommer til status og respekten han har hos media, forklarer ESPN-journalisten til Nettavisen.

- Han har for vane å snakke ned spørsmålene som kommer fra journalister. Igjen en Ferguson-greie, men det virker ikke for Solskjær. Folk begynner å føle at Ole er svak og ikke tøff nok til å komme med egne meninger, sier Ogden.

Han tror det hele er en slags forsvarsmekanisme Manchester United-manageren bruker for å skjule at han lar seg påvirke av det stadig økende presset.

LES OGSÅ: Hevder Ronaldo har kommet med klart krav til Solskjær

- Han snakker som regel ned journalistene når det kommer et ubehagelig spørsmål, noe han ikke kan svare på. Han forsøker å være smart, men utad ender det opp med å se ut som om han ikke lenger har kontroll, sier han videre om Solskjærs håndtering.

Tøffe oppgjør i vente

Til tross for en svak periode henger Manchester United godt med innledningsvis i Premier League og klubben har sanket 14 poeng fra de sju første kampene.

Opp til Chelsea på toppen av tabellen er det kun to poeng som skiller.

LES OGSÅ: Uefa-rapport stiller Solskjær i dårlig lys: - Hardtslående kommentarer

Tap for Young Boys i Champions League, Aston Villa i Premier League og West Ham i ligacupen, samt et skuffende uavgjortresultat mot Everton i ligaen sist helg, har imidlertid ført til mye kritikk fra nettopp media de siste ukene.

Det at United bare med nød og neppe slo spanske Villarreal hjemme på Old Trafford i Champions League har heller ikke bidratt til å gi Solskjær arbeidsro.

Etter landslagsperioden venter en tøff rekke kamper for United. Da skal klubben møte Leicester (borte) Atalanta (hjemme), Liverpool (hjemme), Tottenham (borte), Atalanta (borte) og Manchester City (hjemme) i det som trolig blir seks tøffe dueller.