Selv om Norge fortsatt er en forholdsvis liten Counter-Strike-nasjon, spesielt sammenlignet med våre naboland, Sverige og Danmark, er det likevel flere nordmenn som preger den internasjonale scenen.

CSGO-ekspert Tommy «TommyM» Monsen har plukket ut de fem han mener er Norges største Counter-Strike-stjerner.

I tillegg trekker Monsen også frem tre spillere han anbefaler å se opp for i tiden som kommer.

Les også: Nettavisen med storsatsing på e-sport - skal vise sluttspillet i Telenorligaen

5. Morten «zEVES» Vollan (NOREG):

Morten Vollan (25) har lang erfaring fra CS-scenen. Nordmannen spiller for tiden for NOREG, men har også erfaring som trener for Dignitas. Hans lederegenskaper er det som sikrer han en plass på lista.

- Zeves er Norges beste rendyrkete taktiske leder. De individuelle ferdighetene hans er ikke i nærheten av å være blant topp fem i Norge, men hans taktiske egenskaper, samt evnen til å lede et lag, gjør at jeg mener at han fortjener å være på lista, sier Monsen.

Les også: Dette må du vite om sluttspillet i Telenorligaen

4. Jørgen «Cromen» Robertsen (Heroic/NOREG):

Jørgen Robertsen (22) spiller i skrivende stund for det danske laget Heroic, etter å ha blitt hentet inn som erstatter for Ruben «Rubino» Villarroel. Også Robertsen har erfaring fra Dignitias, men forlot laget høsten 2017 etter å ha mistet plassen på laget. Siden da har han spilt for NOREG, før han i mai altså ble klar som erstatter for Heroic.

- Cromen har fått noen muligheter internasjonalt, men har ikke helt slått igjennom ennå. Han er en stabil og god spiller, som har muligheten til å virkelig slå igjennom i 2018. Fikk også nylig sjansen i danske Heroic, noe som viser at han er annerkjent internasjonalt.

Les også: Ekspertkommentator langer ut mot stjernelaget: - Det er en skandale

3. Joakim «Jkaem» Myrbostad (Renegades):

Joakim Myrbostad (24) spiller for det australske laget Renegades, et lag han har vært en del av siden februar. Myrbostad og Renegades gjorde blant annet en solid figur i IEM Sydney nylig, der laget kom seg til kvartfinalen. Myrbostad har tidligere spilt for FaZe Clan og G2.

- Jkaem er ikke like komplett som Rain, men har et toppnivå som er skyhøyt. Etter en periode uten lag, har han kommet tilbake i australske Renegades. Der har han virkelig levert varene. Han er en eksplosiv spiller som er blant verdens beste når han har dagen, sier Monsen.

Les også: Usikker på hvordan en Counter-Strike-kamp spilles?

2. Ruben «RUBINO» Villarroel (Heroic)

Ruben Villarroel (24) har vært en del av det danske laget Heroic siden februar. Han har tidligere spilt for klubber som North og Dignitas, og har opparbeidet seg mye erfaring fra toppnivå. For tiden er Villarroel satt på sidelinjen på grunn av en øyeinfeksjon.

- Han har spilt i verdenstoppen i lang tid, og er en såkalt «support-spiller». Han gjør de mindre attraktive arbeidsoppgavene, men gjør de til punkt og prikke. Han er også høyt respektert internasjonalt, forteller Monsen.

1. Håvard «rain» Nygaard (FaZe Clan):

Håvard Nygaard (23) er Norges ubestridte superstjerne. Nygaard spiller for stjernelaget FaZe Clan, og ble blant annet kåret til verdens fjerde beste CS-spiller i 2017. «Rain» har vært i FaZe siden 2016, og er den av lagets spillere som har vært der lengst. Han har også fortid i G2 og Kinguin.

- Norges desidert beste spiller. Han har ingen svakheter, og er stabiliteten selv. Han er en fantastisk ambassadør for norsk CS, som jeg håper vil komme «hjem» og hjelpe et helnorsk lag opp til verdenstoppen, sier Monsen.

Så sent som tidligere i mai gikk Nygaard og FaZe til topps i storturneringen IEM Sydney, der de utklasset stjernelaget Astralis i finalen. Seieren sikret laget en premiepott på 100.000 dollar, eller omtrent 810.000 kroner.

I tillegg til de fem etablerte profilene, trekker Monsen også frem tre CS-profiler som det er verdt å se opp for.

Se opp for:

3. Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen (Kingpins)

- Han er en ny unggutt med en voldsom treffsikkerhet. Han har ofte den tøffe jobben med å gå først i ilden, men løser den fryktelig godt. Han har et stort potensial, sier Monsen.

2. Jonathan «Zame» Nyhagen (Entelechy)

- Zame har kommet ut fra intet i Telenorligaen. Han er kun 16 år, men spiller veldig stabilt til å være så ung. Hvor langt denne uslepne juvelen kan nå, er vanskelig å spå, sier Monsen.

1. Ole Kristian «Marcelious» Langan (NOREG)

- Marcelius er Norges beste sniper. Han er ung, men har et stort potensial. Om han gjør de rette grepene, kan han bli virkelig morsom å følge med på med norske øyne, sier Monsen.