Gå til sidens hovedinnhold

Dette er vårens beste Rocket League-spillere i Telenorligaen

Spillerne selv har stemt frem sesongens lag og mest verdifulle spiller.

Rocket League-våren i Telenorligaen har ngitt oss vakre mål, flotte redninger og høy spenning. Til helgen vil det hele avgjøres med sluttspill i Maihaugsalen på Lillehammer, men før vi kommer så langt tar vi en kikk på sesongen som har vært.

Nettavisen har sikret seg rettighetene, og vil streame alle kampene fra sluttspillet i Telenorligaen fredag og lørdag.

Les også: Nettavisen med storsatsing på e-sport - skal vise sluttspillet i Telenorligaen

Les også: Dette må du vite om sluttspillet i Telenorligaen

Lørdag kan du følge semifinalene i Telenorligaen live her:

Kl. 10.00: Team Bjønnsk - The Razzle Dazzlers:

Kl. 11.30: Bamble DreamTeam vs Nordavind:

Få full oversikt over sendeplanen for Telenorligaen her.

Nedenfor har vi samlet spillerne som har utmerket seg denne sesongen, både med og uten ball. Vi har også bedt spillerne selv om å stemme på sesongens lag og vårens mest verdifulle spiller. Til slutt har vi hentet inn Rocket League-kommentator Anders «Exuses» Skjulestad, som forteller hvorfor han tror nettopp disse spillerne ble stemt frem.

Les også: Spillerne har kåret vårens lag i League of Legends

Måljeger

1. Aleksander «Phocaz» Jensen - 0,41 mål per skudd
2. Andreas «Andey» Groven - 0,40 mål per skudd
3. Jørgen «Jwols» Olsen - 0,39 mål per skudd

Sesongens toppscorerliste gir dessverre et noe uklart bilde av sesongen fordi noen kamper ble spilt med tre spillere mot to, ettersom motstanderen ikke klarte å stille fullt lag. I stedet har vi beregnet treffsikkerheten blant spillerne, og funnet spillerne som har størst sjanse for å score hver gang de skyter.

Les også

Epic Games spytter inn 800 millioner som Fortnite-premiepenger

Sesongens måljeger – «Phocaz» – troner også toppscorerlisten, mye takket være 34 mål i runde åtte mot et Horizon i undertall. Treffprosenten er det imidlertid ikke noe å si på, og The Razzle Dazzlers-spilleren treffer nettmaskene på over fire av ti skudd.

Like bak følger «Andey» fra Tøvpatruljen og «Jwols» fra Nordavind.

Les også: Dette er Norges største CSGO-stjerner

Forsvarskjempe

1. Fredrik «Fretteyr» August - 143 redninger
2. Andreas «Andii» Sørlie - 103 redninger
3. Casper «Al Dente» Vissing - 84 redninger

Også listen over flest redninger ble noe skjev på grunn av kamper med manglende spillere, men også fordi ett lag slet spesielt med å holde nivået til sine konkurrenter. Det er ingen hemmelighet at Horizon – som for våren kjøpte seg opp fra 4. til 1. divisjon – stilte langt svakere enn samtlige andre lag i Telenorligaen, og det overlegne antallet redninger er et direkte resultat av gutta trøbbel med å komme seg ut av forsvar.

På toppen finner vi «Fretteyr» og «Andii», som sammen kombinerte for 246 redninger. Det tilsvarer henholdsvis 2,65 og 1,91 redninger per kamp. Til sammenligning hadde «Al Dente» – som av mange regnes som en av verdens fremste «målvakter» i Rocket League – 1,56 redninger per kamp.

Les også

Norsk CS-stjerne tapte veddemål - spiste sigarett

Mest verdifulle spiller

Casper «Al Dente» Vissing

Sesongens mest verdifulle spiller, stemt frem av spillerne selv, er «Al Dente» fra Team Bjønnsk. Dansken har de siste sesongene vært regnet som en av Telenorligaens aller beste spillere, og våren 2018 var intet unntak. Med solid spill gjennom samtlige ni runder tok «Al Dente» seieren foran «Phocaz».

«Exuses» er på ingen måte overrasket over avstemmingen, og nøler ikke med å rose den danske superstjerna opp i skyene:

- «Al Dente» lå i toppen på alle statistikkene vi har i Rocket League. Til og med redninger, som pleier å gi en pekepinn på hvilket lag som sliter på tabellen. Han er absolutt overalt på banen.

Sesongens lag

Casper «Al Dente» Vissing
Aleksander «Phocaz» Jensen
Håkon «Didris» Paulsrud
Tormod «Reganam» Lien (innbytter)

Som vårens mest verdifulle spiller var det ingen overraskelse at «Al Dente» var den første til å bli stemt inn i sesongens lag. Bak Team Bjønnsk-spilleren var det langt jevnere, men de to siste plassene gikk til slutt til «Phocaz» og «Didris».

Sistnevnte kommer kanskje som et overraskende valg, gitt at han først ble med i Telenorligaen i runde fire. At «Didris» knep den tredje og siste plassen foran «Reganam» – som har fått plass som innbytter – sier imidlertid litt om hvor høyt han rangeres av sine motspillere.

Les også

Revansjelysten Kingpins-kaptein: - Har ekstremt lyst til å vinne Telenorligaen igjen

«Exuses» mener dette laget så absolutt ville stilt sterkt i Telenorliga-sammenheng:

– De tre som ble stemt frem ville definitivt gjort det bra i Telenorligaen. «Phocaz» har en utrolig evne til å dukke opp og snike ballen i nota, uansett vinkel. «Didris» er blant Norges beste spillere og har scoret noen svært fine mål siden han ble med i Team Bjønnsk.

Rocket League-kommentatoren savner savner imidlertid ett navn på listen:

- Det er litt rart at ikke «Jwols» har fått plass. Etter min mening var han den mest verdifulle spilleren sist sesong, og han kan virkelig score noen utrolige mål, avslutter «Exuses».

Spilleren som ler sist blir uansett den som stikker av med trofeet i Telenorligaen i helgen. «Al Dente», «Phocaz», «Didris», «Reganam» og «Jwols» blir alle å se i sluttspillet, som etter sesongen å dømme vil by på forrykende Rocket League i toppklasse.

Nettavisen har sikret seg rettighetene til sluttspillet i Telenorligaen, noe som betyr at du kan følge det ypperste av norsk e-sport live hos Nettavisen gjennom helga 25. og 26. mai.

Klokka 10.00 møtes Team Bjønnsk og The Razzle Dazzlers i første semifinale, mens Nordavind møter Bamble DreamTeam i semifinale nummer to, klokka 11.30.

Les også

Spår drama i Rocket League: - Det er helt jevnt om hvem som kan vinne Telenorligaen

Kommentarer til denne saken