Den kommende helga arrangeres sluttspillet i Telenorligaen. Da samles det ypperste av eliten i norsk e-sport for å kjempe om finaleseieren. Totalt konkurreres det i tre forskjellige spill: Counter-Strike, League og Legends og Rocket League.

Nettavisen har sikret seg rettighetene til sluttspillet, og vil streame samtlige kamper live på Nettavisen fredag og lørdag.

Les også: Nettavisen med storsatsing på e-sport - skal vise sluttspillet i Telenorligaen

Mesteparten av turneringen foregår på lørdag, men for CS-lagene spilles semifinalene allerede fredag ettermiddag og kveld.

Det byr på problemer for CS-laget Kingpins. Laget sliter nemlig med å rekke fredagens semifinale, ifølge daglig leder Kenneth Gaupseth.

Les også: Dette må du vite om sluttspillet i Telenorligaen

Les også: Usikker på hvordan en Counter-Strike-kamp spilles?

Tidsproblemer

- Vi er fortsatt usikre, og alt avhenger av jobbmengden i firmaet til to av våre spillere. Jeg regner med det løser seg, men det setter oss i en kinkig situasjon. Kampen klokka 15 burde aldri vært spilt, sier Gaupseth til Nettavisen.

Kingpins spiller mot Demise.no fredag klokka 15, mens Entelechy spiller mot Dead on Arrival i den andre semifinalen klokka 19 samme kveld.

I forkant av sluttspillet har finalelagene fått mulighet til å søke om når kampene skal spilles. Der sier Gaupseth at de gjorde det tydelig at det å spille kamp klokka 15 ville bli vanskelig, og at de bare så vidt ville rekke en eventuell kampstart 19.00.

- Vi forklarte i søknaden at vi ikke hadde mulighet til å rekke klokka 15, og såvidt klarte 19-kampen. Vi håper selvsagt at det løser seg, men alt avhenger hvor travelt det er på jobben mot slutten av uka. De kan ikke risikere at selskapet taper seg for å delta på sluttspillet, sier Gaupseth.

- Hårreisende

Om Kingpins ikke rekker kampen, vil hele sluttspillet ryke for laget.

- Dersom Kingpins ikke møter opp, vil de bli regnet som uteblitt. Resultatet av å utebli fra kamp i 1. divisjon er at laget trekkes og laget som kom på 5. plass i ligaen vil kunne ta Kingpins' plass i semifinalen, forklarer turneringsansvarlig i Telenorligaen, Erling Rostvåg.

Da vil det i så fall være Nordavind som får sjansen på bekostning av Kingpins. Daglig leder i Nordavind, Stein Wilmann, meldte følgende på Twitter om den muligheten:

- Har dere gitt tilstrekkelig beskjed om tidsproblemene?

- Ja, det har vi. I søknaden forklarte vi kort hvorfor, og at vi ikke hadde mulighet. Det var vi selv som måtte åpne en dialog med arrangør, etter å ha blitt satt opp på et tidspunkt vi forklarte ikke var mulig for oss å delta på. I samtalen fikk jeg beskjed om at de ikke kunne følge opp alle søknader og stille kontrollspørsmål for å bekrefte at det som står i søknaden faktisk stemmer. De forholder seg til søknaden, og veier det opp mot andre søknader. Vår søknad var ikke forklarende nok, og da ble vi satt opp til klokka 15 på fredag. Å ikke følge opp en slik sak, eller starte en dialog når man forklarer at man ikke kan delta på gitt tidspunkt er hårreisende, og ikke minst svært amatørmessig for en liga som ønsker å bli tatt seriøst, sier Gaupseth.

Les også: Norsk CS-stjerne tapte veddemål - spiste sigarett

Slår tilbake

Turneringsansvarlig, Erling Rostvåg, forklarer at Kingpins ikke var det eneste laget som ga uttrykk for at kamptidspunktet var utfordrende.

- Hvem som skal spille mot hverandre var satt, så da må vi se på begrunnelsene lagene gir og se på summen av behov i hver enkelt kamp, sier Rostvåg til Nettavisen.

Rostvåg er klar på at han ikke ville bruke like harde ord som Gaupseth, men skyver mye av ansvaret tilbake til Kingpins.

- Dialogen starter når Kingpins får en e-post der de blir bedt om å legge frem sine behov. Jeg vil ikke bruke like sterke ord som Kenneth, men dersom en proff organisasjon som Kingpins velger å ikke legge ved all relevant informasjon i søknaden sin, må det stå for deres regning. Det er ekstremt mye som skal falle på plass i forbindelse med et slikt arrangement, så det å kontakte alle lagene for å høre om de har glemt noe, eller om de er helt sikre på at de ikke kan, blir vanskelig. Vi har i ettertid hatt en dialog med Kingpins og det endret ikke vurderingen vi gjorde, sier Rostvåg.

Har sett på muligheten

Han forteller videre at arrangørene har sett på muligheten til å flytte semifinalene, men at de ikke har funnet noen passende løsning.

- Vi har sett på tidsplanen fra alle mulige vinkler for å forsøke å få det til å gå opp. Jeg kan ikke se hvor vi skulle flyttet kampen til. Vi kunne kanskje klart å skyve hele programmet cirka en time, men Kingpins har meldt at de var usikre på om de ville rekke fram til klokken 19, så det ville ikke løst noe i denne konkrete saken, sier han.

Derimot åpner Rostvåg for at det kan komme endringer i oppsettet til fremtidige sluttspill.

- Vi kommer til å vurdere om vi kan gjøre noe annerledes, ja. Vi ønsker minst mulig kollisjon og til høsten vil vi trolig ha avklart tid og sted mye lengre tid i forveien, men vi vet også av erfaring at det vil være folk som melder at de ikke kan møte opp til den ene eller begge kampene nesten uansett når de går. Med litt hell vil vi havne i en situasjon der vi kan oppfylle alles behov, sier han.

- Gaupseth foreslår å løse det med å ha turneringen på lørdag og søndag. Er det en løsning dere har vurdert? Kan det bli aktuelt i fremtiden?

- Dette er en løsning som er avhengige av mange faktorer, som for eksempel når lokalet er ledig og hvorvidt produksjonsteam er tilgjengelig. Det kan selvsagt bli aktuelt i framtiden.

Nettavisen har sikret seg rettighetene til sluttspillet, og vil streame samtlige kamper live på Nettavisen fredag og lørdag.