RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Epic Games annonserer Fortnite-VM

POPULÆRT: Fortnite har tatt spillverden med storm.
POPULÆRT: Fortnite har tatt spillverden med storm. Foto: Epic Games
E-sport-delen av det populære spillet blir satset videre på.

For en måneds tid siden varslet Fortnite-produsentene at de spytter inn 100 millioner dollar, eller omtrent 800 millioner kroner, i premiepenger til e-sport-satsing i Fortnite.

Les også: Epic Games spytter inn 800 millioner som Fortnite-premiepenger

Nyheten skapte stor oppmerksomhet, til tross for at pressemeldingen var lite konkret. Siden den gang har det vært forholdsvis stille rundt e-sport-planene, men nå har Epic Games igjen lettet på sløret.

Fortnite-VM

Under den store E3-konferansen annonserte Epic Games planene om å arrangere Fortnite-VM i 2019, skriver Esportinsider.

Den nevnte gigantpremiepotten vil bli fordelt mellom store turneringer og konkurranser med lavere terskel, skriver nettstedet videre.

Det ble tidligere varslet fra Epic Games sin side at e-sport-konkurranser i Fortnite ville ta en litt annen retning enn andre e-sporter. For spillutviklerne er det viktig å inkludere alle sine spillere, og ikke kun toppspillerne, het det i den opprinnelige pressemeldingen.

Svært populært

Fortnite har etablert seg som et av verdens mest populære spill.

I april tjente spill-produsentene hele 296 millioner dollar, eller nesten 2,4 milliarder kroner, skriver analyseselskapet Superdata. Til sammenligning tjente Fortnite inn 223 millioner dollar i mars. Tallene for mai har ennå ikke blitt publisert av Superdata.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere