Gå til sidens hovedinnhold

Jakter på Norges neste FIFA-proff

Det norske e-sportlaget Nordavind er på jakt etter Norges neste FIFA-proff. Nå er de nede i fire gjenværende kandidater.

Norges mest hardtsatsende e-sportlag, Nordavind, arrangerte nylig en FIFA-turnering i jakten på Norges neste e-sport-proff.

Etter å ha gjennomført helgas kamper, er det nå fire stykker som står igjen i jakten på det som for mange kan omtales som en guttedrøm.

I potten ligger en kontrakt med Nordavind, noe som gir muligheten til å representere klubben i FIFA-turneringer.

Les også: Nettavisen med storsatsing på e-sport - skal vise sluttspillet i Telenorligaen

Daglig leder i Nordavind, Stein Wilmann, vil ikke si noe konkret om de økonomiske rammene i en eventuell avtale, men forteller at det vil bli vurdert opp mot spilleren.

- Spilleren gis full klubbbekledning, og ikke minst lønn etter forpliktelsesevne, alder og ferdighetsnivå. Rent sportslig betyr det at spilleren vil representere Nordavind i Norge på arrangement og turneringer, samt FUT Weekend Cups, sier Wilmann til Nettavisen.

- Og sist men ikke minst fysisk på FanZone i forkant av Vålerenga-kamper og Engaland-prosjektet, legger han til.

Les også: Dette må du vite om sluttspillet i Telenorligaen

Nordavind samarbeider med eliteserieklubben Vålerenga, og den endelige kåringen vil derfor skje i forkant av kampen mellom Vålerenga og Lillestrøm 26. mai. De fire gjenstående konkurrentene spiller mot hverandre før VIF - LSK, før vinneren møter Diogo Peixoto i en showkamp i pausen av eliteseriekampen.

Franske Peixoto er én av klubbens nåværende fire FIFA-proffer. Wilmann forteller at nordmennene virkelig vil få kjenne på nivået i møte med Peixoto.

- Vi føler at de fire holdt i alle fall et ganske høyt nivå. Så får vi et endelig svar på hvor høyt nivået er når han som faktisk får kontrakten, møter en av de etablerte spillerne våre, sier Wilmann til Nettavisen.

- Er du bekymret for at de ikke holder nivået?

- Vi har ikke sett noen nordmenn på de internasjonale turneringene ennå. Vi har en italiener, to franskmenn og en polsk spiller. Vi er tross alt fra Norge og Skandinavia, så vi var helt nødt til å finne en norsk spiller.

Les også: Ekspertkommentator langer ut mot stjernelaget: - Det er en skandale

Wilmann forteller at de valgte å lokke med en proffkontrakt for å kunne speide miljøet i håp om å finne FIFA-talenter.

- Det er en måte å få speidet miljøet på. Vi kunne hatt en online-turnering, men vi ønsker jo å treffe og møte de menneskene vi potensielt skal ha i klubben. Hvordan de er som personer, oppfører seg, ved siden av å være en god FIFA-spiller. Da er det greit å ha møtt spillerne, forklarer Wilmann.

Han forteller videre at det var i overkant av tjue stykker som hadde tatt turen for å delta i turneringen - et tall han beskriver som overraskende lavt om man sammenligner med engasjementet arrangementet skapte på sosiale medier.

- Kampanjen vi kjørte sammen med Vålerenga nådde ut til veldig, veldig mange mennesker. Engasjementet var stort, sier Wilmann.

- Det å forplikte seg til en proffkontrakt er et stort sprang for veldig mange. Det er et spill som ikke har vært så lenge i e-sporten. Hadde vi gjort noe tilsvarende i Counter-Strike eller et tilsvarende spill, så hadde det vært stinn brakke. Det har vi lært av til neste gang. Da blir det heller en premie, og så bruker vi det som en mulighet til å speide etter nye spillere, avslutter han.

Kommentarer til denne saken