Norges soleklart største Counter-Strike-profil, Håvard 'Rain' Nygaard, gikk hardt ut etter at han go hans lag, Faze Clan, hadde blitt utspilt av det danske stjernelaget Astralis i semifinalen av ESL Pro League Finals i Dallas.

Les også: Dette er Norges største CSGO-stjerner

Nygaard hadde latt seg imponere såpass mye av danskenes spill, at han var overbevist om at også finalen ville bli en enkel seier for Astralis:

- Hvis Astralis ikke vinner 3-0 i finalen, skal jeg spise en sigarett, skrev Nygaard til sine 322.000 følgere på Twitter.

Les også: Nettavisen med storsatsing på e-sport - skal vise sluttspillet i Telenorligaen

Selv om det lenge så ut til at nordmannen skulle slippe unna med veddemålet, gikk det skeis i finalens tredje kart.

Les også: Revansjelysten Kingpins-kaptein: - Har ekstremt lyst til å vinne Telenorligaen igjen

Etter at Astralis vant første kart overbevisende med stillingen 16-1, ble det langt jevnere i kart to. Likevel endte det 16-14 i dansk favør. I tredje kart var det derimot Team Liquid som slo tilbake, og vant kartet 16-14. I tillegg til at Nygaard da tapte veddemålet, tvang Liquid kampen inn i et fjerde kart.

Ikke mange minuttene etter Liquid hadde vunnet finalens tredje kart, kom det en ny melding fra Nygaard:

På kartet Inferno var Astralis nok en gang sterkest, og vant 16-12, og de vant dermed også finalen 3-1. I tillegg til at seieren trolig smakte godt for Astralis, fikk laget også 250.000 dollar, eller omtrent to millioner kroner, for førsteplassen i turneringen. Liquid fikk på sin side 110.000 dollar.

Samtidig som danskene feiret årets andre store finale-seier, stilte Nygaard opp i intervju med ESL-reporter Ryan Joseph Hart.

Nygaard ble for øvrig kåret til verdens 4. beste Counter-Strike-spiller i 2017. For bare noen uker siden gikk han og Faze Clan til topps i en tilsvarende stor turnering i Sydney, etter å ha slått nettopp Astralis 3-0 i den finalen.

- Jeg er en mann av mine ord, så jeg skal spise denne sigaretten, sa Nygaard til ESL, før han rev av filteret på sigarettet og puttet den i munnen.

Både Hart og Nygaard forsikret om at det faktisk var en ekte sigarett som nrodmannen forskynte seg av.

- Det er veldig tørt, det smaker dritt. Det smaker skikkelig ille, la han til etter å ha gjennomført straffen for veddemålet.

Les også: Dette må du vite om sluttspillet i Telenorligaen

Nygaard og Faze Clan havnet sammen med det ukrainske laget Natus Vincere på 3-4.-turneringen.

Også nordmennene Jørgen 'Cromen' Robertsen og Joakim 'Jkaem' Myrbostad har deltatt i turneringen, henholdsvis for lagene Heroic og Renegades.

Renegades havnet på plassene 9-12, mens Heroic kom seg et hakk videre, og endte på 7-8.-plass i Dallas.

Nettavisen har tatt kontakt med Nygaard for en kommentar om turneringen og sigarett-stuntet, men henvendelsen har så langt ikke blitt besvart.

Nettavisen har sikret seg rettighetene til sluttspillet i Telenorligaen, så om du vil få med deg mer Counter-Strike, så er det bare å følge med. I sluttspill-helga 25. og 26. mai vil det ypperste av norsk e-sport bli vist hos Nettavisen.

Les også: Ekspertkommentator langer ut mot stjernelaget: - Det er en skandale